Διεθνή

Esper (υπ.Άμυνας ΗΠΑ): Πρέπει να μιλήσω με τον Akar για τη δήλωση Erdogan για τη βάση στο Incirlik

tags :
Esper (υπ.Άμυνας ΗΠΑ): Πρέπει να μιλήσω με τον Akar για τη δήλωση Erdogan για τη βάση στο Incirlik
Δεν μου είχε αναφερθεί ποτέ πρόθεση της Τουρκίας να κλείσει τη βάση Incirlik ανέφερε ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ
Την πρόθεση του να μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar προκειμένου να κατανοήσει τι εννοούσε ο πρόεδρος Erdogan, όταν απειλούσε να κλείσει τη βάση των ΗΠΑ στο Incirlik εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper.
«Το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Incirlik δεν είχε αναφερθεί ποτέ πριν σ’ εμένα.
Ενημερώθηκα για πρώτη φορά γι’ αυτό όταν το διάβασα στις εφημερίδες (...)
Επομένως, θα χρειαστεί να συζητήσω με τον ομόλογό μου για να κατανοήσω τι εννοούν ακριβώς και πόσο σοβαρά το λένε οι Τούρκοι» υποστήριξε ο Esper.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan είχε αναφέρει σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την περασμένη Κυριακή, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Incirlik, όπου μεταξύ άλλων είναι ανεπτυγμένα πυρηνικά όπλα, καθώς και τη βάση ραντάρ στο Kurecik
Ο Erdogan έκανε την προειδοποίηση αυτή αντιδρώντας στις απειλές περί αμερικανικών κυρώσεων και στο ψήφισμα της αμερικανικής Γερουσίας που χαρακτήρισε γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.
Ο Esper υποστήριξε ότι εάν η Άγκυρα πράγματι θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο να κλείσει τις βάσεις, το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο του NATO.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης