Τελευταία Νέα

Γερμανία: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε τον λιγνίτη για πρώτη φορά μέσα στο 2019

Γερμανία: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε τον λιγνίτη για πρώτη φορά μέσα στο 2019
Χαμηλός αριθμός ανεμογεννητριών για την Γερμανία
Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας θα είναι για τη Γερμανία του 2019, η αιολική, σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση BWE.
Ειδικότερα, η αιολική ξεπέρασε για πρώτη φορά τον λιγνίτη, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με 118 TWh.
«Ο κλάδος κέρδισε αυτό το ρεκόρ διότι έχει επανειλημμένα δείξει την καινοτόμο δύναμη και το επιχειρηματικό του πνεύμα τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το EEG (τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), παρέχει τα σωστά επενδυτικά κίνητρα για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Hermann Albers, πρόεδρος της BWE. Ωστόσο, οι νέοι αριθμοί δεν πρέπει να κρύβουν το γεγονός ότι η βιομηχανία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε «σοβαρή κρίση», πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, τονίζεται πως η επέκταση της αιολικής ενέργειας στη Γερμανία αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη φάση της. Αυτό έχει να κάνει με τα χαμηλά επίπεδα που προσεγγίζει ο νέος αριθμός ανεμογεννητριών. Ως εκ τούτου, η Γερμανία έχει λάβει τη χειρότερη βαθμολογία στα αιολικά project, σε μια έρευνα μεταξύ περισσότερων από 5.000 εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας παγκοσμίως, που δημοσιεύτηκε από την εκθεσιακή βιομηχανία Wind Energy Hamburg.


6757



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης