Περιβάλλον

POLYECO A.E.: Δύο βραβεία στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ

tags :
POLYECO A.E.: Δύο βραβεία στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ
H POLYECO είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στη διαχείριση αποβλήτων παγκοσμίως
Με 2 βραβεία, ξεχώρισε η POLYECO στην 8η τελετή απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Διαφημιζόμενων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 7μμ. στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
H POLYECO είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στη διαχείριση αποβλήτων παγκοσμίως και πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στις περιοχές που δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων ενημέρωσης. Στο πλαίσιο των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019 η εταιρεία απέσπασε διακρίσεις στην κατηγορία «Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις» για τις παρακάτω ενότητες που βρίσκονται σε αντιστοιχία με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης:

  • Συνέργειες – Στρατηγικές Συνεργασίες, για τις συνέργειες τoυ “Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI)”
  • Περιβάλλον – Για το πρωτότυπο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα PCAI Junior
Το ΑΡΙΣΤΕΙΟ για την  ενότητα «Συνέργειες-Στρατηγικές συνεργασίες», παρέλαβε η κα Κίκα Κυριακάκου, PCAI Residency Artistic Director-Collection & Exhibitions Manager,  ενώ έπαινοι απονεμήθηκαν στο ΜΟΜus -Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος στην Αθήνα και στην OMAN OIL REFINERIES AND PETROLEUM INDUSTRIES COMPANY (ORPIC) για τη στρατηγική συνεργασία τους με τo PCAI, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενης εικόνας.  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και  ο κ. Ανδρέας Τάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και η κα Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, για να παραλάβουν τον έπαινο που απονεμήθηκε στο ΜΟΜus -Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο κ. Hilal Al Sadi, External Relation Specialist της Oman Oil & Orpic Group, που ταξίδεψε από το Ομάν για να παραλάβει το Αριστείο για τη συνεργασία με την POLYECO, στο πλαίσιο υλοποίησης των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε σχολεία του Ομάν.  

Το ΑΡΙΣΤΕΙΟ για την  ενότητα Περιβάλλον, παρέλαβε η κ. Βαλεντίνα Γιαννακού, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, η οποία δήλωσε:

«Στην POLYECO έχουμε έντονο το αίσθημα του καθήκοντος για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όχι μόνο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά ως βασικό συστατικό του DNA της εταιρείας μας. Πιστεύοντας βαθιά ότι η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται από μικρή ηλικία, σχεδίασαμε το 2017 το PCAI Junior, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε σχολεία και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς συμμετέχοντες να κατανοήσουν κρίσιμα, οικολογικά ζητήματα που επηρεάζουν τον τόπο κατοικίας τους. Το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε στα εκπαιδευτήρια Γείτονα. Μέσα στο 2018 τα εργαστήρια του PCAI εφαρμόστηκαν σε δύο σχολεία του Ομάν, στο ΚΠΙΣΝ (3 εργαστήρια) και σε ένα σχολείο του Μαυρικίου. Είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια παιδική ταινιοθήκη που αποτελείται από οικολογικές ταινίες μικρού μήκους, φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά»

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της POLYECO κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος σημείωσε σχετικά:

«Η δέσμευση της POLYECO στην εταιρική υπευθυνότητα αντανακλάται και στη συνολική λειτουργία της εταιρείας ενώ οι διακρίσεις αυτές μας δίνουν ώθηση για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας στην κατεύθυνση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα η επιχειρηματική δραστηριότητα της POLYECO αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα διεθνώς πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται και με προγράμματα προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε αναδεικνύοντας τις ευαισθησίες μας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης