Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Έντονο ενδιαφέρον της Total για επένδυση σε project LNG 3,15 δισ. ευρώ στην Μοζαμβίκη

Έντονο ενδιαφέρον της Total για επένδυση σε project LNG 3,15 δισ. ευρώ στην Μοζαμβίκη
Μέσα στο 2020 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις
Στα μέσα του 2020 θα λάβει η Total με τους εταίρους της την τελική τους επενδυτική απόφαση ύψους 3,15 δις. ευρώ για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG κοντά στην στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης.
Πρόκειται για μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης και θα συνδεθεί με ένα νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο κοντά στο δίκτυο της Νότιας Αφρικής.
Η Total θα προμηθεύσει το αέριο.

Παράλληλα, η Total και οι συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Gigajoule, μιας εταιρείας αερίου επικεντρώθηκε στη νότια Αφρική, και η εταιρία Matola Gas Company (MCG) της Μοζαμβίκης, η οποία εκμεταλλεύεται δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου μήκους 100 χιλιομέτρων στην επαρχία Maputo, υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου σχεδίου.
«Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία που θα επιτρέψει την λήψη μιας τελικής επενδυτικής απόφασης έως τα μέσα του 2020.
Η διαθεσιμότητα μιας νέας πηγής φυσικού αερίου και ενέργειας θα τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη της Μοζαμβίκης και της περιοχής της Νότιας Αφρικής» σύμφωνα με τις εμπλεκόμενες πλευρές στο έργο.

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, η ξεχωριστή αυτή επένδυση δείχνει τις προθέσεις της χώρας για την εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων προκειμένου να αναπτυχθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης