Mohamad Al –Ississ: Η Ιορδανία επενδύει στις ΑΠΕ - Από ηλιακή το 20% της συνολικής ετήσιας ενέργειας

Mohamad Al –Ississ: Η Ιορδανία επενδύει στις ΑΠΕ - Από ηλιακή το 20% της συνολικής ετήσιας ενέργειας
Ομιλία του Υπουργού Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας και υπεύθυνου για τις Οικονομικές υποθέσεις Ιορδανίας στην 4η Ευρω - Αραβική Διάσκεψη
Ο κ. Mohamad Al –Ississ, Υπουργός Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας και υπεύθυνος για τις Οικονομικές υποθέσεις Οικονομίας της Ιορδανίας, μιλώντας στην 4η Ευρω - Αραβική Διάσκεψη τόνισε πως η ενίσχυση της σχέσης της Ιορδανίας με την Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό των δύο χωρών, καθώς μπορούν να αποτελέσουν πύλες εισόδου η μια χώρα για την άλλη για τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
 Παράλληλα, υπογράμμισε πως είναι επιβεβλημένη η συνεργασία Ευρώπης και αραβικού κόσμου, προκειμένου να ανταποκριθούν από κοινού στις τεράστιες προκλήσεις που απορρέουν από τις αλλαγές στη γεωπολιτική σκηνή, την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση.
 Ο κ. Al –Ississ πρόσθεσε πως η Ιορδανία θα παράξει το 20% της συνολικής ετήσιας ενέργειας που χρειάζεται η χώρα από ηλιακή ενέργεια, με στόχο να αυξήσει τον ενεργειακό της σχεδιασμό, καθώς η Ιορδανία είναι μια χώρα που δεν έχει καθόλου φυσικούς πόρους.
 Ο κ. Al –Ississ εξήγησε πως εξαιτίας της περιφερειακής αναταραχής, η Ιορδανία προχώρησε σε αλλαγές στην οικονομία της προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που προκύπτουν από τον πόλεμο στη Συρία και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
 Η Ιορδανία επένδυσε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον τουρισμό και στις υδροπονικές καλλιέργειες.
 Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Al –Ississ, αποτέλεσε στρατηγικό σχεδιασμό της Ιορδανίας η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην παροχή υπηρεσιών και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, βοηθώντας στη δημιουργία ενός σημαντικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.
 Ο κ. Al –Ississ εξήγησε το πώς η Ιορδανία αντιμετώπισε με ανθρωπιστικό ρόλο το θέμα του προσφυγικού καλοδεχούμενη τους πρόσφυγες, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τρεις ανθρώπους στην Ιορδανία είναι πρόσφυγας.
 «Αναμένουμε η Διεθνής Κοινότητα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ιορδανία, καθώς η χώρα μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μόνη της σε αυτό το πολύ σημαντικό και παγκόσμιο ζήτημα» τόνισε ο κ. Al –Ississ.
 Κλείνοντας ο κ. Al –Ississ υπογράμμισε πως το οικονομικό μέγεθος της Ιορδανίας δεν αντανακλάται από τη στρατηγική θέση που κατέχει η χώρα, και για αυτό το λόγο χρειάζονται δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης