Ενέργεια

Ρωσία: Η Sibur μειώνει τις εξαγωγές LPG στην Ευρώπη για να τροφοδοτήσει την νέα μονάδα της Σιβηρίας

Ρωσία: Η Sibur μειώνει τις εξαγωγές LPG στην Ευρώπη για να τροφοδοτήσει την νέα μονάδα της Σιβηρίας
Η Sibur μείωσε τις εξαγωγές LPG μέσω του λιμένα της Βαλτικής Θάλασσας Ust-Luga κατά 36% σε ημερήσια βάση μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 20 έως 4,170 τόνων έναντι 6,512 τόνων τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο
Ο ρωσικός πετροχημικός κολοσσός Sibur έχει μειώσει τις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG) στην Ευρώπη κατά περισσότερο από ένα τρίτο μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, διοχετεύοντας τις ροές προς το νεοσύστατο εργοστάσιο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από traders που επικαλείται το Reuters.
Το συγκρότημα του Sibur στη δυτική Σιβηρία, γνωστό ως ZapSibNefteKhim, θα είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα πετροχημικά εργοστάσια στον κόσμο όταν είναι πλήρως λειτουργικό και αποτελεί μέρος των σχεδίων της Ρωσίας να αποκομίσει περισσότερη αξία από το πετρέλαιο που παράγει.
Η Sibur προμηθεύει το εργοστάσιο με LPG που παράγει στην εγχώρια αγορά. Το εργοστάσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τα σχέδια της Sibur να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στη Μόσχα και ενδεχομένως στο Λονδίνο, λειτουργεί δοκιμαστικά με την πλήρη παραγωγική ικανότητα να προγραμματίζεται για το 2021.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών ροών της Rafinitiv LPG, η Sibur μειώσε τις εξαγωγές LPG μέσω του λιμένα της Βαλτικής Θάλασσας Ust-Luga κατά 36% σε ημερήσια βάση μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 20 έως 4,170 τόνων έναντι 6,512 τόνων τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο.
Το Ust-Luga είναι η κύρια γραμμή εξαγωγής του Sibur. Η εταιρεία εξάγει LPG - που χρησιμοποιείται κυρίως ως καύσιμο για αυτοκίνητα, θέρμανση και για την παραγωγή άλλων πετροχημικών - μόνο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, η Sibur προμήθευσε το ZapSibNefteKhim με περίπου 48.000 τόνους υγραερίου τον περασμένο μήνα έναντι 3.000 τόνων τον Αύγουστο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sibur Dmitry Konov δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία σχεδίαζε να μειώσει τις εξαγωγές LPG στην Ευρώπη σε περίπου 2 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος καθώς συγκρατεί τις πρώτες ύλες για το νέο εργοστάσιο στη Σιβηρία.
Η Sibur εξήγαγε 3,6 εκατομμύρια τόνους υγραερίου πέρυσι και 1,9 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Sibur περιλαμβάνουν τον Leonid Mikhelson, επικεφαλή της εταιρείας αερίου Novatek, και τον Gennady Timchenko, στενό σύμμαχο του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και ιδιοκτήτη της εταιρείας επενδύσεων Volga Group.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης