Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Διαπραγματεύσεις και όχι δασμούς σε ΕΕ για τις εισαγωγές οχημάτων

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Διαπραγματεύσεις και όχι δασμούς σε ΕΕ για τις εισαγωγές οχημάτων
Η Κίνα προχωρά με καλή πίστη στις συζητήσεις για το εμπόριο υποστήριξε ο Ross
Διαπραγμάτευση με την ΕΕ και όχι επιβολή δασμών για τις εισαγωγές οχημάτων προτείνει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.
Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο Ross υποστηρίζει ότι νέες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα μπορούσαν να ήταν η εναλλακτική στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων που έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ από τον ερχόμενο μήνα.
Σημειώνεται πως ο Trump είχε αναφέρει πως οι εισαγωγές κάποιων οχημάτων ή τμημάτων αυτών από την ΕΕ αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια των  ΗΠΑ, αν και ανέβαλε την απόφαση για την επιβολή δασμών σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερο χρόνο στις συνομιλίες.
«Μια επιλογή θα ήταν να πούμε «απλώς δεν θα κάνω τίποτα», η δεύτερη θα ήταν να επιβληθούν δασμοί σε ορισμένες ή σε όλες τις χώρες, τρίτη θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη μορφή διαπραγμάτευσης», είπε ο Ross, αναφερόμενος στις επιλογές που εξετάζει ο Donald Trump.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή οι ΗΠΑ άρχισαν να επιβάλλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα (από το βρετανικό ουίσκι και το γαλλικό κρασί μέχρι τις ισπανικές ελιές) ύψους 7,5 δις ευρώ, έχοντας μάλιστα λάβει και το «πράσινο φως» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Αναφερόμενος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ο Ross είπε πως η Κίνα προχωρά με καλή πίστη, βάσει και των διαβεβαιώσεων που έδωσε προκειμένου να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης