Τελευταία Νέα

Η BHP Billiton τροφοδοτεί τα ορυχεία της με ΑΠΕ – Στόχος για 100% απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα εντός 6ετίας

Η BHP Billiton τροφοδοτεί τα ορυχεία της με ΑΠΕ – Στόχος για 100% απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα εντός 6ετίας
Με το βλέμμα στο μέλλον καθορίζει τα επενδυτικά της σχέδια η BHP Billiton
Τέσσερις συμφωνίες για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) από ΑΠΕ υπέγραψε η BHP Billiton Ltd, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο μετάλλων και πετρελαίου και εδρεύει στη Μελβούρνη.
Ο λόγος αυτής της συμφωνίας είναι η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες για τις εγκαταστάσεις της εξόρυξης χαλκού στη Χιλή.
Ειδικότερα, η εταιρεία υπέγραψε χωριστές συμβάσεις για τις εγκαταστάσεις εξόρυξής του Escondida και Spence, επιλέγοντας τις χιλιανές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Enel Generacion Chile και Colbun SA μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών.
Παράλληλα, οι 5ετείς συμβάσεις με την Enel θα καλύψουν την προμήθεια 3 TWh ετησίως από τον Αύγουστο του 2021.
Οι συμβάσεις με την Colbun θα διαρκέσουν δέκα χρόνια προσθέτοντας άλλες 3 TWh ετησίως από τον Ιανουάριο του 2022.

8965


Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι

Σε δήλωσή της η BHP τόνισε ότι οι συμφωνίες εξυπηρετούν την κάλυψη των τρέχουσων αναγκών της και ειδικότερα ότι έχει να κάνει με την μελλοντική διαχείριση των ορυχείων Escondida και Spence.
Επιπλέον, η μεταλλευτική εταιρεία θα διαθέσει το ποσό των 698,9 εκατ. ευρώ προκειμένου να ακυρώσει τις υφιστάμενες συμβάσεις άνθρακα στο πλαίσιο της έκδοσης των εξαμηνιαίων της οικονομικών αποτελεσμάτων.
Ξεκάθαρος στόχος της BHP είναι να «τρέξει» τις επιχειρήσεις της στα ορυχεία Escondida και Spence με 100% ανανεώσιμη ενέργεια στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης