Ενέργεια

Η Dragon Oil θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Αιγυπτιακή GUPCO, μετά την αγορά της συμμετοχής της BP

tags :
Η Dragon Oil θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Αιγυπτιακή  GUPCO, μετά την αγορά της συμμετοχής της BP
Ο στόχος της GUPCO ήταν να αυξηθεί η συνδυασμένη παραγωγή των παραχωρήσεων σε 75.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου μέχρι το 2021 από τα σημερινά 60.000 bpd
Η Dragon Oil Ltd, που εδρεύει στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 21/10/2019 ότι ολοκλήρωσε την αγορά παραχωρήσεων πετρελαίου της BP στον κόλπο του Σουέζ στην Αίγυπτο και θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για πέντε χρόνια προκειμένου να ενισχύσει και να επεκτείνει την παραγωγή τους.
Η Dragon, που ανήκει στην εταιρεία Emirates National Oil Company (ENOC), δήλωσε ότι αντικατέστησε την BP ως εταίρο της κρατικής Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC) στην Gulf of Suez Petroleum Company (GUPCO), η οποία διαθέτει 11 υπεράκτιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραχωρήσεις.
Ο στόχος της GUPCO ήταν να αυξηθεί η συνδυασμένη παραγωγή των παραχωρήσεων σε 75.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου μέχρι το 2021 από τα σημερινά 60.000 bpd.
Ωστόσο, ο Dragon ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε πάνω από 75.000 bpd και να διατηρήσει αυτό το επίπεδο για 10 χρόνια με περαιτέρω γεώτρηση και επενδύοντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η συμφωνία μεταξύ του Dragon Oil και της BP ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης από το υπουργείο πετρελαίου της Αιγύπτου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης