Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση 1% στις ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω αβεβαιότητας για την τύχη της νέας συμφωνίας για το Brexit

Υποχώρηση 1% στις ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω αβεβαιότητας για την τύχη της νέας συμφωνίας για το Brexit
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας το 2020 μειώθηκε κατά 1,3% στα 48,40 ευρώ / MWh, ενώ το ισοδύναμο γαλλικό συμβόλαιο έχασε 1% για να εγκατασταθεί στα 51,33 ευρώ / MWh
Οι προβλέψεις για αύξηση της παραγωγής αιολικής ενέργειας και μείωση της ζήτησης εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών ερπιβάρυναν τις ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας την Πέμπτη 17/10/2019.
Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχασαν την ανοδική δυναμική τους, επηρεασμένες από τις φτωχές σε ζήτηση αγορές άνθρακα και αερίου.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας το 2020 μειώθηκε κατά 1,3% στα 48,40 ευρώ / MWh, ενώ το ισοδύναμο γαλλικό συμβόλαιο έχασε 1% για να ισορροπήσει στα 51,33 ευρώ / MWh.
Η τιμή spot στη Γερμανία υποχώρησε κατά 19,2% στα 35,35 ευρώ / MWh. Η αντίστοιχη γαλλική μειώθηκε κατά 11% σε 39,23 ευρώ / MWh, εν μέσω σταθερής παροχής πυρηνικής ενέργειας ύστερα από την απεργία εργαζομένων της EDF.

Σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία.
Το NBP υποχώρησε κατά 0,8% στα 26,00 p / therm, καθώς η ασθενέστερη ζήτηση που προβλέπεται για την επόμενη εβδομάδα και η πιο σταθερή απόρριψη φυσικού αερίου από τα τερματικά του LNG αντισταθμίζουν την ανοδική ώθηση από τη μείωση των νορβηγικών ροών μέσω του αγωγού Langeled.
Στην καμπύλη, το συμβόλαιο παράδοσης του Ιουλίου 2020 ήταν 0,4% χαμηλότερα στα 41,38 p / therm, με ένα φορτίο LNG να εκφορτώνεται την Πέμπτη και άλλα τέσσερα πλοία να αναμένονται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

pin18.10

Οι ευρωπαϊκές τιμές διοξειδίου του άνθρακα ανέβηκαν σε νέο ενδοημερήσιο υψηλό πριν υποχωρήσουν την Πέμπτη, καθώς οι ειδήσεις της συμφωνίας για το Brexit μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθήθηκαν από αβεβαιότητα σχετικά με την έγκρισή της από το  βρετανικό κοινοβούλιο. Η τιμή του συμβολαίου λήξης 2019  μειώθηκε κατά 0,9% σε 26,06 ευρώ / τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης