Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι Exxon και Trafigura μειώνουν τα έξοδα αποστολής πετρελαίου καθώς ανοίγουν ξανά την αγορά ΗΠΑ-Ασίας

tags :
Οι Exxon και Trafigura μειώνουν τα έξοδα αποστολής πετρελαίου καθώς ανοίγουν ξανά την αγορά ΗΠΑ-Ασίας
Τα έξοδα αποστολής πετρελαίου από τις ακτές του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ασία υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα από τα επίπεδα ρεκόρ με την προοπτική να καταστούν διαθέσιμα περισσότερα σκάφη
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ασία, οι οποίες έχουν υποχωρήσει λόγω των ρεκόρ των εμπορευματικών εξόδων, ανέκαμψαν την Πέμπτη 17/10/2019 καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν και το ασφάλιστρο στην Ασία για το πετρέλαιο ESPO Blend της Ρωσίας οδήγησε τους αγοραστές να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.
Τα έξοδα αποστολής πετρελαίου από τις ακτές του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ασία υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα από τα επίπεδα ρεκόρ με την προοπτική να καταστούν διαθέσιμα περισσότερα σκάφη.
Σχεδόν 300 πετρελαιοφόρα παγκοσμίως βρέθηκαν εκτός αγοράς λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ για το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Δεκαεπτά supertankers επέστρεψαν σε υπηρεσία τον Οκτώβριο μετά από γενικές επισκευές, ενώ 11 εισήλθαν σε drydocks.
Αυτή ήταν η πρώτη συνολική αύξηση των διαθέσιμων πλοίων από τον Μάιο, σύμφωνα με την McQuilling Services.
Η Exxon Mobil Corp ενέκρινε προσωρινά το υπερδεξαμενόπλοιο (VLCC) KHK Empress για την μεταφορά αργού πετρελαίου από την ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ προς τη Σιγκαπούρη για 11,5 εκατομμύρια δολάρια ή 5,75 δολάρια το βαρέλι.
Η Trafigura AG επιστράτευε επίσης προσωρινά το Ascona για την αποστολή αμερικανικού αργού στη Νότια Κορέα για 12,9 εκατομμύρια δολάρια ή 6,45 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.  

Πιθανή περαιτέρω πτώση των ναύλων

Και οι δύο  κινήθηκαν μεταξύ 16 εκατομμυρίων και 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 8 έως 8,50 δολάρια ανά βαρέλι,  νωρίτερα την εβδομάδα για τα δρομολόγια των ΗΠΑ προς την Ασία, ανέφεραν οι πλοιοκτήτες. Οι εκτιμώμενες τιμές κορυφώθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 11 δολάρια το βαρέλι.
Οι ευκαιρίες διενέργειας διαιτησίας για την αποστολή αργού πετρελαίου στην Ασία εμφανίσθηκαν και πάλι με την αναρρίχηση  των premiums του ρωσικού ESPO Blend  σε επίπεδα ρεκόρ τον τελευταίο μήνα, συρρικνώνοντας και άλλες ποιότητες που πωλούνται στην Ασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις trader.
Η τιμή του WTI που παραδόθηκε στη Σιγκαπούρη εκτιμήθηκε την Πέμπτη σε πάνω από 5 δολάρια το βαρέλι έναντι του Brent, καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς και παρέχοντας κάποια περιθώρια.
Εκτός από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα κινεζικά δεξαμενόπλοια που περιστρέφουν την προσφορά, ορισμένα πλοία έχουν τάνκερ που αναμένουν τους «καθαριστές» καυσαερίων να πληρούν τους κανονισμούς οι οποίοι τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.
Οι εν λόγω κανονισμοί απαγορεύουν στα πλοία να χρησιμοποιούν καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο άνω του 0,5% εξοπλισμένο με τις συσκευές πλύσης.
Η επιστροφή ορισμένων δεξαμενόπλοιων σε υπηρεσία θα μπορούσε να σημάνει μια περαιτέρω πτώση των παγκόσμιων ναύλων.
Ένας άλλος παράγοντας που επηρέασε τη ζήτηση ήταν τα εργοστάσια διύλιση συμπεριλαμβανομένων της κινεζικής Sinopec και μια σειρά αποτυχημένων ναύλων ενισχύοντας την διαθεσιμότητα δήλωσε ο Oliver Ge, ανώτερος σύμβουλος της McQuilling Services.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης