Διεθνή

Προελαύνει η Τουρκία στη Συρία - Για 109 νεκρούς μιλά ο Erdogan - Δείτε φωτογραφίες

Προελαύνει η Τουρκία στη Συρία - Για 109 νεκρούς μιλά ο Erdogan - Δείτε φωτογραφίες
Oι τουρκικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή
Όλο και εντείνονται οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (9/10) παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.
Oι συγκρούσεις μεταξύ των Τούρκων και των δυνάμεων του SDF είναι σφοδρές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους 109 Κούρδοι μαχητές, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή, με αρκετά χωριά να τελούν ήδη υπό τουρκική κατοχή.
Όπως αναμεταδίδει και το Aljazeera, από την πλευρά τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με δική τους ανάρτηση στο Twitter υποστηρίζουν ότι στόχος βομβαρδισμών έγιναν κατοικίες αμάχων σε χωριά δυτικά του Κομπανί.
Oι τουρκικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

359

9678

900

6555


Ευρωπαϊκή προειδοποίηση στην Τουρκία μετά την επίθεση στη Συρία

Τέλος, η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απαιτεί την ευθυγράμμισή της με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.
«Για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται από όλες τις υποψήφιες χώρες να ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ  σε αυτό το πλαίσιο, αν η Τουρκία βλέπει σοβαρά τις φιλοδοξίες της (για ένταξη στην ΕΕ), αυτό είναι το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή: Aljazeera.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης