Φυσικό Αέριο

Η νέα τροποποιημένη συμφωνία εξαγωγών φυσικού αερίου του Ισραήλ προς την Αίγυπτο

Η νέα τροποποιημένη συμφωνία εξαγωγών φυσικού αερίου του Ισραήλ προς την Αίγυπτο
Η τροποποιημένη συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 34% των εξαγωγών σε περίπου 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm)
Σε σημαντικό βαθμό αναμένεται να αυξήσει το Ισραήλ την εξαγωγική του ικανότητα στον τομέα του φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία ορόσημο του Ισραήλ με την αιγυπτιακή Dolphinus Holdings, τροποποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό και προς το καλύτερο
Υπενθυμίζεται άλλωστε η περσινή συμφωνία των δύο εταιρειών (η ισραηλινή εταιρεία υδρογονανθράκων Delek Drilling και η αμερικανική Noble Energy), που εκμεταλλεύονται από κοινού τα ισραηλινά, υπεράκτια κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν, χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τη συνθήκη ειρήνης που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1979.
Αφορούσε την πώληση ποσότητας φυσικού αερίου αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αιγυπτιακή Dolphinus Holdings.
Η τροποποιημένη συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 34% των εξαγωγών σε περίπου 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm).
Μια πηγή στην ισραηλινή ενεργειακή βιομηχανία εκτιμά ότι η αξία του φυσικού αερίου ήταν τώρα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια - 14 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από Leviathan και 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Tamar.


Τα νέα δεδομένα

Παράλληλα, η Dolphinus Holdings, σχεδίαζε να προμηθεύσει μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα, ι προμήθειες θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν έως το 2034. Οι εταιρείες θα πουλήσουν 2,1 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά ετησίως, οι οποίες θα αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά ετησίως από το τρίτο έτος.
Οι εταιρείες είχαν αρχικά την ελπίδα ότι οι εμπορικές εξαγωγές θα ξεκινούσαν το 2019.
«Αυτή η συναλλαγή θα ανοίξει την πόρτα για περαιτέρω επενδύσεις στην περιφερειακή αγορά ενέργειας, παρέχοντας φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια στους πολίτες της περιοχής», δήλωσε ο CEO της Delek Drilling Yossi Abu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης