Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ο γ.γ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο γ.γ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Θα δοθούν έτσι κίνητρα για να ενεργοποιηθεί το ερευνητικό δυναμικό της χώρας και να προκύψουν αποτελέσματα, που η χώρα μας έχει ανάγκη, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης
Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μπακογιάννη: 

«Αξιότιμε κ. Πρύτανη,  κ.κ. Αντιπρυτάνεις,

Αξιότιμοι συνάδελφοι, αγαπητοί ερευνητές, κυρίες και κύριοι,
Βραδιά ερευνητή σήμερα στο Ε.Μ.Π., αλλά και σε 370 πόλεις της Ευρώπης με εκατοντάδες ερευνητικές ομάδες να παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους και 1.500.000 επισκέπτες να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.
Το Ε.Μ.Π. για άλλη μια φορά στην πρωτοπορία της έρευνας και της καινοτομίας ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές, φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, επιστήμονες, επαγγελματίες και το ευρύτερο κοινό.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, στηρίζει κάθε ερευνητική προσπάθεια, που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην οργάνωση του αστικού και εξωαστικού χώρου με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Στον προγραμματισμό μας προβλέπεται σύντομα και σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο να προκηρύξουμε πρόγραμμα για κατάθεση ερευνητικών προτάσεων με άξονες την εξοικονόμηση ενέργειας, τον περιορισμό των ρύπων, την ενίσχυση της προσβασιμότητας, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την προστασία των ιστορικών ταυτοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Θα δοθούν έτσι κίνητρα για να ενεργοποιηθεί το ερευνητικό δυναμικό της χώρας και να προκύψουν αποτελέσματα, που η χώρα μας έχει ανάγκη.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι πάντα δίπλα στην επιστημονική κοινότητα και επιθυμία μας είναι να υποστηρίξει  ερευνητικές προτάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις για τη βραδιά του ερευνητή».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης