Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο "Εξοικονομώ" - Έχουμε κάνει αίτημα στην Κομισιόν

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο
Στο μεταξύ ο υπουργός γνωστοποίησε ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχει στις ΗΠΑ, συναντήσεις με επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στη χώρα μας
Τη μεταφορά χρημάτων του ΕΣΠΑ, από προγράμματα που δεν έχουν ζήτηση σε προγράμματα όπως το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», έχει ζητήσει η κυβέρνηση όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του χθες (23/9), στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» είναι χρήσιμο, «αλλά είναι σχεδιασμένο απ' την προηγούμενη κυβέρνηση με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ποιο τρόπο; Όποιος μπαίνει πρώτος. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να τρέξουν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα να μπουν πρώτοι ταυτόχρονα όλοι μαζί. Αυτό δημιουργεί τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα».
Όπως εξήγησε: «επειδή το πρόγραμμα έχει μεγάλη απορρόφηση, έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου, με τις οποίες έχουμε κάνει αίτημα στην Κομισιόν να μας επιτρέψει να επανασχεδιάσουμε το ΕΣΠΑ, να σχεδιάσουν την αναπροσαρμογή του προγράμματος. Κυρίως διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει το ΕΣΠΑ πάνω από το 100%, αλλά σε προγράμματα που δεν έχουν καμία ζήτηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας μένουν χρήματα. Έχουμε ζητήσει, λοιπόν, τη μεταφορά χρημάτων από προγράμματα που δεν έχουν ζήτηση σε προγράμματα όπως το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον». Αλλά αυτό θέλει και την έγκριση της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας».
Στο μεταξύ ο υπουργός γνωστοποίησε ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχει στις ΗΠΑ, συναντήσεις με επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα είπε: «Την Τρίτη θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχω στο γεύμα που θα παραθέσει ο ομόλογός μου υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μεγάλους επιχειρηματίες και ερευνητές από τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου θα συναντηθώ με μεγάλους επενδυτές που θέλουν να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και με Έλληνες ομογενείς. Έχω ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα αλλά πολύ ενδιαφέρον».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης