Εξοικονόμηση

«Εξοικονομώ»: Σε 1,5 ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Αττική - Καταχώριση 10.168 αιτήσεων

«Εξοικονομώ»: Σε 1,5 ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Αττική - Καταχώριση 10.168 αιτήσεων
Μέσω του προγράμματος, δεσμεύθηκαν στο Λεκανοπέδιο περίπου 55,7 εκατ. ευρώ

(upd.) Σε 1,5 ώρα εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι του «Εξοικονομώ» για την Αττική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σχετικά κονδύλια είχαν διατεθεί μέχρι τις 11:35, από τις 10:00 που άνοιξε η πλατφόρμα. 
Υποβλήθηκαν 5.345  αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ.  Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»  θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο θα εξαντλήσει –σε συνεργασία  με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα το Worldenergynews έγραφε:

Άνοιξε σήμερα (23/09) η πλατφόρμα του Β' Κύκλου του «Εξοικονομώ» στην Αττική, για την υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον και στο Λεκανοπέδιο αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλο, όπως συνέβη και στις Περιφέρειες όπου ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα.
Όπως είναι γνωστό, στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, τα διαθέσιμα κονδύλια εξαντλήθηκαν σε περίπου μία ώρα από την έναρξη υποδοχής αιτήσεων.
Στην Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται η διάθεση εθνικών ύψους 48,2 εκατ. ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τους δικαιούχους, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και τις επιλέξιμες παρεμβάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης