Τελευταία Νέα

Η Καμπέρα το πρώτο 100% «πράσινο» μεγάλο αστικό κέντρο εκτός Ευρώπης

Η Καμπέρα το πρώτο 100% «πράσινο» μεγάλο αστικό κέντρο εκτός Ευρώπης
Νέο στρατηγικό πλάνο από την πλευρά της Καμπέρα για μηδενικές εκπομπές CO2 μέχρι το 2045
Η Καμπέρα της Αυστραλίας θα καταστεί το πρώτο αστικό κέντρο εκτός Ευρώπης που θα καλύπτει το 100% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ινστιτούτου της χώρας.
Ημερομηνία ορόσημο για τη συγκεκριμένη αλλαγή είναι η 1η Οκτωβρίου.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι πόλεις τεχνικά δεν τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς κάθε μία από αυτές συνδέεται με δίκτυο που περιλαμβάνει ενέργεια που προέρχεται από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο.
Ο διευθυντής προγράμματος του Ινστιτούτου για το κλίμα και την ενέργεια, Richie Merzian, δήλωσε ότι το διοικητικό διαμέρισμα της Καμπέρα προάγει ένα αναδυόμενο ενεργειακό σύστημα.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως τα κράτη στρέφονται σε επιλογές που προάγουν την κλιματική δράση, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που στερούνται ευελιξίας».
Το διοικητικό διαμέρισμα της Καμπέρα αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει έτσι ώστε, μέχρι το 2045 να έχει επιτευχθεί ο στόχος για καθαρές εκπομπές μηδενικού άνθρακα.
Τέλος, από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας, Shane Rattenbury χαιρέτησε την πρόοδο που σημειώνει στο συγκεριμένο τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά πως: Αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και έχει μερικούς από τους πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Με την 100% μετάβαση μας στις ΑΠΕ έχουμε αποδείξει ότι η τολμηρή ηγεσία μας μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για την περιοχή μας, στην επιχειρηματική ανάπτυξη, την κατάρτιση και την εκπαίδευση».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης