Τελευταία Νέα

Ενισχύονται οι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ Engie - Dewa στον ενεργειακό τομέα

tags :
Ενισχύονται οι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ Engie - Dewa στον ενεργειακό τομέα
Στόχος του Ντουμπάι είναι το 75% της συνολικής ισχύος να προέρχεται από καθαρή ενέργεια έως το 2050
Συνάντηση με τη γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie είχε πρόσφατα η εταιρεία Dewa από το Ντουμπάι στο πλαίσιο προσπάθειας της τελευταίας να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες για την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών στον ενεργειακό τομέα.
Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν οι τρόποι για την ενίσχυση της συνεργασίας και της αμοιβαίας ανταλλαγής βέλτιστων διεθνών εμπειριών στον τομέα των ΑΠΕ, της καθαρής ενέργειας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.
Ο Saeed Mohammed Al Tayer, Διευθύνων Σύμβουλος της Dewa υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει όραμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και νερού. Η εγκατεστημένη ισχύς της Dewa είναι 11.400 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 470 MIGD αφαλατωμένου νερού ημερησίως.
Στόχος του Ντουμπάι είναι το 75% της συνολικής ισχύος να προέρχεται από καθαρή ενέργεια έως το 2050.
Παράλληλα, η Dewa έχει ήδη δρομολογήσει έργα για την επίτευξη του ενεργειακού στόχου, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο με παραγωγική ικανότητα 5.000 MW ως το 2030.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie, παρουσίασε τις τελευταίες λύσεις που παρέχει στο τεχνολογικό επίπεδο της παραγωγής ενέργειας., εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στα σχέδια της Dewa.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης