Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Χρηματοδότηση πέντε αιολικών έργων στη Γαλικία από την Greenalia - Στα τέλη του 2020 η ολοκλήρωση

Χρηματοδότηση πέντε αιολικών έργων στη Γαλικία από την Greenalia - Στα τέλη του 2020 η ολοκλήρωση
Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να υπερβεί τα 200 MW αιολικής ενέργειας που θα εγκατασταθεί στα τέλη του 2020
Δάνειο ύψους 84 εκατ. ευρώ έλαβε η εταιρεία Greenalia για τη χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε αιολικών πάρκων στη Γαλικία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας 74,22 MW.
Τα αιολικά πάρκα, που περιλαμβάνονται στο έργο αιολικής ενέργειας Eolo, θα τεθούν σε λειτουργία το 2020 και τέσσερα θα ανεγερθούν στην A Coruña και στο Lugo.
Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι η Banco Sabadell.
Επιπλέον, η εταιρεία υπενθύμισε ότι το 2017 έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ΜΜΕ που θα εκδώσει πράσινο ομόλογο και θα ξεκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες τη διαδικασία για την εξασφάλιση της "πράσινης" βαθμολογίας αυτής της χρηματοδότησης με την υπηρεσία αξιολόγησης Standard & Poors.
Τα υπόλοιπα αιολικά πάρκα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο είναι το Alto de Croa I, ισχύος 7 MW. της Alto de Croa II (10,4 MW), του Monte Tourado (10,4 MW), του Campelo (40,5 MW), του Bustelo (45 MW) και του Monte Toural (18 MW).
Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να υπερβεί τα 200 MW αιολικής ενέργειας που θα εγκατασταθεί στα τέλη του 2020, η οποία, μαζί με 50 MW της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη μονάδα βιομάζας Curtis-Teixeiro, θα επιτύχει εγκατεστημένη αιολική ενέργεια άνω των 250 MW στο τέλος του επόμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης