Ενέργεια

Kατάρρευση τιμών πετρελαίου μέχρι -7% από τους δασμούς Trump - Αιφινιδιάστηκαν οι διεθνείς οίκοι

Kατάρρευση τιμών πετρελαίου μέχρι -7% από τους δασμούς Trump - Αιφινιδιάστηκαν οι διεθνείς οίκοι

Ανακοίνωση μέσω Twitter από τον Donald Trump - Βουτιά για την αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να υποχωρεί άνω του 1%

Πλήρη ανατροπή στο Build up των τιμών του πετρελαίου έφεραν οι ανακοινώσεις Trump για τους δασμούς στην Κίνα, που οδήγησαν σε μεγάλη πτώση της τάξης του 6-7%, ανατρέποντας τις τελευταίες προβλέψεις των διεθνών οίκων.
Σε πτωτική τάση και το φυσικό αέριο με -2,8%, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται με μικρή υποχώρηση αλουμίνιο -1% στα 1780 δολ και χαλκός στα 5899 δολ -0,47%.
Ένα ακόμη… χτύπημα μέσω Twitter έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος προανήγγειλε την επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται, όπως άλλωστε διευκρινίζει και ο ίδιος ο Trump, ότι ο νέος δασμός δεν αφορά τα προϊόντα στα οποία έχουν, ήδη, επιβληθεί δασμοί 25%.
Λίγες ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι οι νέοι δασμοί θα διαρκέσουν για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά «εάν η Κίνα δεν συμμορφωθεί», τότε μπορεί να ξεπεράσουν και το 24%!
Όπως αναφέρει, σε τρεις αναρτήσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος: «Οι αντιπρόσωποί μας επέστρεψαν από την Κίνα, όπου είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας.
Νομίζαμε ότι είχαμε συμφωνία με την Κίνα πριν από τρεις μήνες αλλά δυστυχώς η Κίνα αποφάσισε ότι θέλει να την επαναδιαπραγματευθεί.
Πρόσφατα η Κίνα αποφάσισε να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά τελικά δεν το έπραξε.
Επιπρόσθετα ο φίλος μου ο πρόεδρος Xi είπε ότι θα σταματήσει η πώληση Fentanyl στις ΗΠΑ.
Αυτό δεν συνέβη ποτέ και πολλοί Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και … κατά τη διάρκειά τους οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν, την 1η Σεπτεμβρίου, έναν πρόσθετο δασμό 10% σε κινεζικά προϊόντα 300 δισ. δολαρίων.
Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα προϊόντα αξίας 250 δις. δολαρίων στα οποία έχει επιβληθεί δασμός 25%.
Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας και νοιώθω ότι το μέλλον των δύο χωρών θα είναι φωτεινό».

Μεγάλη πτώση στο πετρέλαιο μετά τις ανακοινώσεις Trump

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα (01/08/2019) οι τιμές του μαύρου χρυσού, μετά την ανακοίνωση -μέσω Twitter- από τον Donald Trump για επιβολή νέων δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Οι νέοι δασμοί ανησύχησαν τους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν ότι οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας δυσχαιρένουν αντί να βελτιώνονται, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία και φυσικά τη ζήτηση μαύρου χρυσού.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε 6,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -7,68% στα 54,08 δολ. ανά βαρέλι.
Πηγή:Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης