Επικαιρότητα

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα 30/7 το φορολογικό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα 30/7 το φορολογικό νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ
Αύριο Τετάρτη 31/7 το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Τρίτη 30/7 το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει διεύρυνση και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Το φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες Δευτέρα 29/7 με ευρεία πλειοψηφία και με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% από το 2019 με την δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φόρου των ακινήτων 30% μεσοσταθμικά να ισχύει στο ακέραιο, ενώ υπογράμμισε ότι από τη ρύθμιση επωφελούνται όλοι οι πολίτες και στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα οικονομικά κατώτερα και τα μεσαία στρώματα.
Ως δεύτερη προτεραιότητα, έθεσε την διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων και κατέστησε σαφές ότι «αυτή η εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση» είναι η τελευταία.
Σημειώνεται πως σε εξέλιξη είναι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Επικρατείας για το επιτελικό κράτος ενώ έως αύριο Τετάρτη 31/7 αναμένεται η κατάθεση του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, το πανεπιστημιακό άσυλο, την μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης