Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Προετοιμαζόμαστε για ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

tags :
Raab (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Προετοιμαζόμαστε για ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ
Να καταργηθεί το αντιδημοκρατικό backstop από τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ είπε ο Raab
Την θέση ότι η Μ.Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab.
Σε δηλώσεις του ο Raab, υπέρμαχος του Brexit, υποστήριξε ότι το «αντιδημοκρατικό» ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.
«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop.
Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες» είπε μιλώντας στο BBC ο Raab.
Σημειώνεται πως το βρετανικό κοινοβούλιο έχει ταχθεί κατά της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, το σενάριο αυτό κάθε άλλο παρά βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται.
Όπως είπε ο βουλευτής των Συντηρητικών Oliver Letwin, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης