Ηλεκτρισμός

Στη Siemens οι συμβάσεις για το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας Δανίας - Ην. Βασιλείου

Στη Siemens οι συμβάσεις για το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας Δανίας - Ην. Βασιλείου
Το Viking Link θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί 1.5 εκατομμύρια σπίτια
Η National Grid και η Energinet έχουν αναθέσει συμβάσεις στη γερμανική Siemens και σε άλλους, καθώς προχωρούν στην κατασκευή του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου στον κόσμο, του Viking Link μεταξύ Βρετανίας και Δανίας.
Η Siemens θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει εξοπλισμό για δύο σταθμούς μετατροπής, ενώ η ιταλική Prysmian Powerlink  και η σουηδική NKT HV Cables AB  θα κατασκευάσουν και θα εγκαταστήσουν τα δύο παράλληλα καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης των 1,4 gigawatt (GW).
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα τόσο σημαντικό έργο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Viking Link θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο  για το ηλεκτρικό ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου ", δήλωσε ο Jon Butterworth, διευθύνων σύμβουλος της National Grid Ventures.
Οι συμβάσεις έχουν συνδυασμένη αξία 1,1 δισ. Ευρώ (1,23 δισ. Δολ.), ανακοίνωσε η National Grid
Οι δύο σταθμοί μετατροπής θα κατασκευαστούν στο Lincolnshire της Αγγλίας και στο Revsing της Δανίας.
Το Viking Link θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί 1.5 εκατομμύρια σπίτια όταν λειτουργεί, παρόλο που η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας έχει παραταθεί για το 2023.
Το Viking Link θα είναι ο έκτος αγωγός διασύνδεσης της National Grid με την Ευρώπη. Η εταιρεία διαθέτει ήδη τρεις λειτουργικές διασυνδέσεις με τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο.
Ένας σύνδεσμος 1 GW με τη Γαλλία που ονομάζεται IFA2 και η σύνδεση 1,4 GW της Βόρειας Θάλασσας με τη Νορβηγία είναι επίσης υπό κατασκευή και πρόκειται να αρχίσουν να λειτουργούν το επόμενο έτος.
Η μέση ημερήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 32 gigawatts, ανάλογα με την εποχή, και η παροχή ενέργειας παρέχεται κυρίως από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ανεμογεννήτριες και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης