Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400

Cavusoglu: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητες επιπλέον γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Η Τουρκία θα ανταποδώσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, ο οποίος πρόσθεσε πως ενδεχόμενες κυρώσεις θα ήταν απαράδεκτες.
Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TGRT Haber, ο Cavusoglu υποστήριξε πως ο πρόεδρος Donald Trump δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις και πρόσθεσε πως δεν αναμένει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβει τέτοια δράση.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητες επιπλέον γεωτρήσεις ή γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το TGRT.
Και πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στη διένεξη για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.
Ο Cavusoglu είπε επίσης πως αν δεν δημιουργηθεί μια σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία και αν συνεχιστούν οι απειλές εναντίον της Τουρκίας, θα εξαπολυθεί στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG.
Η Άγκυρα θεωρεί πως η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση, σημειώνει το Reuters,

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης