Πετρέλαιο

Το Ιράκ ανεβάζει την παραγωγή στο πετρελαϊκό πεδίο West Curna 1 της Exxon στα 465.000 bpd

tags :
Το Ιράκ ανεβάζει την παραγωγή στο πετρελαϊκό πεδίο West Curna 1 της Exxon στα 465.000 bpd
Ολοκληρώθηκαν νέες μονάδες επεξεργασίας και δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου – Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας
Η παραγωγή στο γιγαντιαίο πετρελαϊκό πεδίο West Curna 1 στο νότο του Ιράκ έφτασε τα 465.000 βαρέλια την ημέρα μετά την ολοκλήρωση νέων μονάδων επεξεργασίας και δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου, ανακοίνωσαν  ιρακινοί αξιωματούχοι .
Το πετρελαϊκό πεδίο West Qurna 1, το οποίο αναπτύχθηκε από την Exxon, παρήγαγε προηγουμένως περίπου 440.000 bpd,  δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι που εργάζονται στον τομέα κατά την διάρκεια  τελετή για την έναρξη των νέων εγκαταστάσεων.
Το προσωπικό της Exxon επέστρεψε στο πετρελαϊκό πεδίο στις 2 Ιουνίου, δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση περίπου 60 ανθρώπων Exxon από το πετρελαϊκό πεδίο και την μεταφορά τους στο Ντουμπάι.
Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν μη αναγκαίο προσωπικό από την πρεσβεία τους στη Βαγδάτη, λόγω  απειλής από το γειτονικό Ιράν.
Ιρακινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το εξωτερικό προσωπικό της Exxon, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων διευθυντικών στελεχών και των μηχανικών, επέστρεψε   μόνο αφού η ιρακινή κυβέρνηση συμφώνησε να παράσχει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πρόσθετων αστυνομικών και ενόπλων δυνάμεων.
Οι αξιωματούχοι και οι διευθυντές της Exxon συνάντησαν δημοσιογράφους σε μια περιοδεία στο West Curna 1 τη Δευτέρα, όπου εμφανίστηκαν τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες από τον ιρακινό στρατό στις πύλες των εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου.
Δύο νέες μονάδες επεξεργασίας αργού πετρελαίου με ικανότητα αρμού 150.000 bpd πετρελαίου, μία μονάδα για το διαχωρισμό νερού και πετρελαίου και πέντε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου άρχισαν τις δοκιμές τη Δευτέρα.
Τα νέα έργα θα βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής στον τομέα, ώστε να φθάσουν προοδευτικά τα 490.000 bpd, δήλωσε ανώτερος διευθυντής του πετρελαϊκού πεδίου
Το Ιράκ παράγει πάνω από 4,5 εκατομμύρια bpd, κάτω από την πλήρη παραγωγική του ικανότητα των 5 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με  την συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών όπως η Ρωσία για τον περιορισμό της παγκόσμιας προσφοράς προκειμένου να υποστηριχθούν οι τιμές.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης