Ευρώπη

F.Hollande: "Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα στον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump"

F.Hollande:
O Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας ότι η Ευρώπη πρέπει να προσδιοριστεί ανάλογα με τις αξίες, τις αρχές και τα συμφέροντά της
Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα στον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος F.Hollande στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται στη Λισαβόνα.
"Όταν υπάρχουν δηλώσεις που προέρχονται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ευρώπη και όταν μιλάει για υπόδειγμα Brexit για άλλες χώρες, πιστεύω πως οφείλουμε να του απαντήσουμε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος.
"Πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας και να αρχίσουμε έναν διάλογο με αποφασιστικότητα γι΄αυτό που πιστεύουμε προκειμένου να διευθετήσουμε τα παγκόσμια προβλήματα" είπε ο Hollande στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γάλλος Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι, "η Ευρώπη πρέπει να προσδιοριστεί ανάλογα με τις αξίες, τις αρχές και τα συμφέροντά της".
"Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρεται στο κλίμα για να πει ότι δεν έχει ακόμη πεισθεί για τη χρησιμότητα της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, οφείλουμε να του απαντήσουμε".
"Όταν προσθέτει μέτρα προστατευτισμού που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τις οικονομίες, όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και τις οικονομίες των μεγαλύτερων χωρών στον κόσμο, οφείλουμε να του απαντήσουμε και όταν απορρίπτει την άφιξη προσφύγων, ενώ η Ευρώπη κάνει το καθήκον της, οφείλουμε να του απαντήσουμε", είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης