Ενέργεια

Ην. Βασίλειο : Η EDF Energy παρατείνει τις διακοπές λειτουργίας σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Σκωτία

tags :
Ην. Βασίλειο : Η EDF Energy παρατείνει τις διακοπές λειτουργίας σε πυρηνικό εργοστάσιο  στη Σκωτία
Το πυρηνικό εργοστάσιο Hunterston B στη δυτική ακτή της Σκωτίας είναι ηλικίας άνω των 40 ετών και όταν λειτουργεί μπορεί να παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περισσότερα από 1,7 εκατ. σπίτια.
Η EDF Energy, η οποία ανήκει στη γαλλική  EDF, έχει παρατείνει τις διακοπές σε δύο αντιδραστήρες στο εργοστάσιο της στο Hunterston στη Σκωτία, ενώ η πυρηνική ρυθμιστική αρχή αξιολογεί κατά πόσο είναι ασφαλές να επαναλειτουργήσουν  μετά την ανακάλυψη ρωγμών πέρυσι.
Το πυρηνικό εργοστάσιο Hunterston B στη δυτική ακτή της Σκωτίας είναι ηλικίας άνω των 40 ετών και όταν λειτουργεί μπορεί να παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια σπίτια.
Έχει δύο αντιδραστήρες και οι δύο έχουν απενεργοποιηθεί από πέρυσι, αφού εντοπίστηκαν ρωγμές στον πυρήνα γραφίτη κατά τις συνήθεις επιθεωρήσεις στη μονάδα.
Πριν το εργοστάσιο μπορέσει να επαναλειτουργήσει η EDF Energy πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, ακόμα και αν υπάρχει ένα ακραίο και απίθανο συμβάν σεισμού.
Θα πρέπει παρουσιάσει περιπτώσεις ασφάλειας στη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας,(ONR), η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι αντιδραστήρες.
Η EDF δήλωσε ότι ο λεγόμενος αντιδραστήρας Β7 έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στην λειτουργία την 1η Οκτωβρίου και όχι την προηγούμενη ημερομηνία της 31ης Ιουλίου.
Ο αντιδραστήρας Β8 προβλέπεται να επιστρέψει στις 22 Ιουλίου έναντι προηγούμενης ημερομηνίας στις 24 Ιουνίου.
"Αυτές οι ημερομηνίες παρουσιάζονται πιο πιθανές  για επιστροφή στην λειτουργία. Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιώσουμε με βεβαιότητα πόσο καιρό θα λάβει αυτή η διαδικασία ", ανέφερε η EDF Energy.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης