Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Total θα ξεκινήσει το 2021 την παραγωγή στο πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν

Η Total θα ξεκινήσει το 2021 την παραγωγή στο πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν

Ο τομέας έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου και 45 τόνους συμπυκνωμένου αερίου, σύμφωνα με τη SOCAR

Η γαλλική Total σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του στο πεδίο φυσικού αερίου  Absheron  του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα το 2021, αφού έλαβε θετικά αποτελέσματα από τη διάνοιξη ενός πρώτου πηγαδιού, δήλωσε ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας στο Reuters.
Η απόφαση να ξεκινήσει η παραγωγή στον τομέα, η οποία αναπτύσσεται από κοινού  από την Total και την αζέρικη κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR, ενισχύει το δυναμικό της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας ως σημαντικού εξαγωγέα φυσικού αερίου.
Ο τομέας έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου και 45 τόνους συμπυκνωμένου αερίου, σύμφωνα με τη SOCAR.
"Μόλις ολοκληρώσαμε την εκτίμηση", δήλωσε ο Denis Lemarchal, γενικός διευθυντής και επικεφαλής της εταιρείας στο Αζερμπαϊτζάν, την περασμένη Πέμπτη στο ετήσιο συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κασπίας στην πρωτεύουσα Μπακού.
"Ήταν αρκετά θετικό και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που κάναμε όταν ανακαλύψαμε (το αέριο) το 2012", πρόσθεσε.
Η παραγωγή στο Absheron θα γίνει σταδιακά. Μια πρώτη φάση ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι μελέτες για τη δεύτερη φάση μόλις ξεκινούν. Ο Lemarchal είπε ότι η κάθε φάση θα κοστίσει αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Η πρώτη φάση θα παράγει περίπου 1,5 bcm φυσικού αερίου ετησίως και θα προμηθεύσει την εγχώρια αγορά ενώ οι εξαγωγέ θα γίνουν  μέσω του αγωγού Baku-Tbilisi-Ceyhan.
Η επόμενη φάση αναμένεται να παράγει περίπου 5 bcm αερίου ετησίως.
Ο Lemarchal δήλωσε ότι δεν είχε αποφασιστεί ποιος θα αγόραζει το αέριο που παράγεται στο Absheron στο μέλλον.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης