Διεθνή

Πιθανή συνάντηση Putin – Pompeo στο Σότσι στις 14/5 ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

tags :
Πιθανή συνάντηση Putin – Pompeo στο Σότσι στις 14/5 ανακοίνωσε το Κρεμλίνο
Η συνάντηση Lavrov- Pompeo στο Σότσι θα είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός
Ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin ενδέχεται να συναντηθεί στις 14 Μαΐου στο Σότσι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών M. Pompeo, μετά τις συνομιλίες που θα έχει την ίδια ημέρα με τον Ρώσο ομόλογο του S. Lavrov, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Pescov, αναφερόμενος στην συνάντηση Pompeo –Lavrov, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, μετά το περάς των συνομιλιών των δύο υπουργών Εξωτερικών.
"Αυτό (σ.σ.: η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ) είναι το κύριο σύμφωνα με το πρόγραμμα του Pompeo στο Σότσι, αλλά μετά τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο Pompeo να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας" δήλωσε ο Pompeo.
Η συνάντηση Lavrov- Pompeo στο Σότσι θα είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Χθες, Δευτέρα, είχαν συνομιλίες στην πόλη Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου μια ώρα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έδωσαν την δυνατότητα να γίνει "ένα καλό βήμα προς τα εμπρός" σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump στις 3 Μαΐου με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης