Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Οι προϋποθέσεις για να συμπεριληφθεί στην κορυφαία δεκάδα παραγωγών LNG παγκοσμίως η Μοζαμβίκη

Οι προϋποθέσεις για να συμπεριληφθεί στην κορυφαία δεκάδα παραγωγών LNG παγκοσμίως η Μοζαμβίκη
Τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές προκλήσεις που αφορούν τη Μοζαμβίκη έχουν επιβραδύνει την εξέλιξη των εξελίξεων του LNG στη χώρα
Ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς LNG παγκοσμίως μέχρι τα μέσα του 2020 αναμένεται να καταστεί η Μοζαμβίκη, σύμφωνα με την Global Data.
Το αέριο τροφοδοσίας για νέα έργα LNG θα προέλθει από το λεκανοπέδιο της Rovuma, όπου έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα 125 τρισεκατομμύρια ft3 ανακτήσιμων πηγών φυσικού αερίου.
O Cao Chai, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην GlobalData, λέει: «Η τιμή του φυσικού αερίου που φθάνει τα 4 έως 5 δολάρια ανά χίλια ft3 για τα υπεράκτια έργα ΥΦΑ στη Μοζαμβίκη, είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις σημερινές Ιαπωνικές τιμές LNG spot 9,24 δολάρια ανά χίλιες ft3.
Τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές προκλήσεις που αφορούν τη Μοζαμβίκη έχουν επιβραδύνει την εξέλιξη των εξελίξεων του LNG στη χώρα. Ωστόσο, τα θετικά σημεία, όπως η εξασφάλιση πρόσθετων συμφωνιών πώλησης και αγοράς αερίου, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας των συμμετεχόντων στη Μοζαμβίκη και την Rovuma μέχρι το 2019.
Ο Chai καταλήγει: «Η πρόοδος των επιχειρήσεων LNG στη Μοζαμβίκη θα μετατρέψει τη χώρα σε σημαντικό παγκόσμιο προμηθευτή υγροπημένου φυσικού αερίου. Θα επιφέρει επίσης άμεσο εισόδημα στη κυβέρνηση της Μοζαμβίκης και θα προωθήσει την ανάπτυξη των τοπικών βιομηχανιών. Επιπλέον, η κατασκευή των μεγάλων έργων ΥΦΑ αναμένεται να διαρκέσει πάνω από μία δεκαετία και θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης για τους Μοζαμβίκους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης