Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε ιστορικό ρεκόρ οι εισαγωγές LNG της Τουρκίας τον Ιανουάριο

Σε ιστορικό ρεκόρ οι εισαγωγές LNG της Τουρκίας τον Ιανουάριο
Η Τουρκία έχει ως στόχο να καταστεί κέντρο εμπορίας φυσικού αερίου
Σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 2,34 δισ. κυβικά μέτρα έφθασαν οι μηνιαίες εισαγωγές LNG της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της EMRA.
Ειδικότερα, το μερίδιο του LNG από τις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Ιανουάριο ξεπέρασε το 40% για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν οι επίσημες πληροφορίες που συγκέντρωσε το πρακτορείο Anadolu.
Παράλληλα, η Τουρκία έχει ως στόχο να καταστεί κέντρο εμπορίας φυσικού αερίου με την χώρα να επεκτείνει το δίκτυο αγωγών της και τον αριθμό των μονάδων επαναεριοποίησης LNG.
Η χώρα εισήγαγε το μεγαλύτερο του LNG από επτά χώρες, δηλαδή την Αλγερία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Αίγυπτο και τη Νορβηγία. Οι υπόλοιπες εισαγωγές φυσικού αερίου ήρθαν μέσω αγωγών από τη Ρωσία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν.

Εισαγωγές – ρεκόρ από ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν
Η Τουρκία εισήγαγε 460 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ως LNG από τις Η.Π.Α. τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας σε μεγάλο βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ εισαγωγών που έγινε το Νοέμβριο του 2017, ύψους 196 εκ.
Η ποσότητα φυσικού αερίου που εισήχθη μέσω αγωγού από το Αζερμπαϊτζάν σηματοδότησε επίσης ένα ορόσημο με 808 εκατ. Εκατοστά, ο όγκος του οποίου αυξήθηκε από τον Ιούνιο του 2018, όταν ξεκίνησε o TANAP.
Τέλος, τον Ιανουάριο η Τουρκία μείωσε το μερίδιό της στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 35% τον Ιανουάριο του 2019 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης