Επιχειρήσεις

Η Air Liquide και η Severstal ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους με μία νέα, μακροπρόθεσμη συμφωνία

tags :
Η Air Liquide και η Severstal ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους με μία νέα, μακροπρόθεσμη συμφωνία
Η Air Liquide θα αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή μια νέας ASU στη θέση Severstal CherMK στο Cherepovets
Η Air Liquide και η PAO Severstal, χαλυβουργική και μεταλλευτική εταιρία, υπέγραψαν νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια οξυγόνου, αζώτου και αργού στο Cherepovets (Ρωσία). Η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας διαχωρισμού αέρα (ASU), η οποία θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση και το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγικής διαδικασίας της Severstal.
Η Air Liquide θα αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή μια νέας ASU στη θέση Severstal CherMK στο Cherepovets. Η νέα ASU, που θα βρίσκεται υπό την κατοχή της Air Liquide, θα παράγει 2.000 τόνους οξυγόνου την ημέρα. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Air Liquide σε αυτό το εργοστάσιο θα αυξηθεί σε περισσότερους από 7.000 τόνους οξυγόνου την ημέρα, καθιστώντας το Cherepovets μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής αερίου στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα παγκοσμίως. Υπεύθυνη για τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου θα είναι η Air Liquide Severstal, μία κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το 2005 μεταξύ της Air Liquide και της Severstal.
Αυτή η μεγάλης κλίμακας ASU θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από τον Κλάδο Engineering & Construction της Air Liquide με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών του Ομίλου, και αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2020. Η νέα ASU θα βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20.000 τόνους ετησίως, που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές από 7.500 αυτοκίνητα. Αυτή η βελτίωση θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου Air Liquide για μείωση της έντασης άνθρακα κατά 30% μεταξύ 2015 και 2025.
Η υπογραφή της νέας αυτής σύμβασης, αντανακλά την αναπτυξιακή στρατηγική που εφαρμόζει η εταιρία σε σημαντικές βιομηχανικές περιοχές. Πρόκειται για την τρίτη ASU που η Air Liquide εγκαθιστά και λειτουργεί στο Cherepovets από το 2007. Η πρόσφατη ανανέωση της αρχικής σύμβασης, επισφραγίζει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία και επιβεβαιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της Air Liquide και της Severstal.
Ο Guy Salzgeber, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Υπεύθυνος για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες στην Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που ενισχύουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Severstal. Η υπογραφή αυτού του σημαντικού συμβολαίου και η ανανέωση της αρχικής σύμβασης επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να δημιουργούμε αξία για τους πελάτες μας και να προσφέρουμε οφέλη μακροπρόθεσμης απόδοσης, που είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση κερδοφορίας. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους πελάτες μας στην ενεργειακή μετάβαση, παρέχοντας τους λύσεις με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για μια βιώσιμη βιομηχανία».
Ο Alexander Shevelev, Διευθύνων Σύμβουλος της Severstal Management, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Severstal για αειφόρο ανάπτυξη, καθώς συνεχίζουμε να μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να βελτιώνουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα των εργοστασίων μας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Air Liquide, η οποία συμμερίζεται τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και έχει αναλάβει μια πολύ υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα της οικολογικής διατήρησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μας, η Air Liquide έχει αποδείξει την ικανότητά της να παρέχει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας και καινοτόμες υπηρεσίες, και ελπίζω ότι αυτή η θετική συνεργασία θα εξελιχθεί περαιτέρω, καθώς θα συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος επιδιώκοντας παράλληλα την επίτευξη επιχειρησιακής αριστείας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης