Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ardern (πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας): Ζούμε τις πιο σκοτεινές μας μέρες

Ardern (πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας): Ζούμε τις πιο σκοτεινές μας μέρες
Είναι ένας τρομοκράτης, ένας εγκληματίας, ένας εξτρεμιστής, αλλά όταν μιλάω εγώ δεν θα έχει όνομα είπε η Ardern
Την θέση ότι η Νέα Ζηλανδία ζει τις πιο σκοτεινές της ημέρες διατύπωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern αναφερόμενη στο μακελειό που σκόρπισε ο 28χρονος Αυστραλός εξτρεμιστής Brenton Tarrant την περασμένη Παρασκευή με την διπλή επίθεση του σε τεμένη στο Christchurch.
Η Ardern εξήρε το κουράγιο και τη γενναιότητα των μουσουλμάνων μετά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, τονίζοντας ότι το έθνος στέκεται στο πλευρό της μουσουλμανικής κοινότητας σε αυτές τις «σκοτεινές ημέρες».
Την ώρα που η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται για τις κηδείες των 50 νεκρών της, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο 28χρονος δράστης θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλη την αυστηρότητα του νόμου.
«Θα αντιμετωπίσει όλη την αυστηρότητα του νόμου» είπε η Ardern μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.
«Με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, επεδίωκε πολλά πράγματα, και ένα από αυτά είναι η διασημότητα.
Για αυτόν τον λόγο, δεν εννοώ να προφέρω ποτέ το όνομά του.
Είναι ένας τρομοκράτης.
Είναι ένας εγκληματίας.
Είναι ένας εξτρεμιστής.
Αλλά όταν μιλάω εγώ, δεν θα έχει όνομα» υποστήριξε η Ardern, η οποία αναφερόμενη στα θύματα είπε «είμαστε ένα, οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εμείς» ενώ δεσμεύτηκε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα δουν να απονέμεται δικαιοσύνη.
Σημειώνεται πως τα θύματα ήταν κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες από διάφορες χώρες, όπως Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ινδία, Τουρκία, Κουβέιτ,  Σομαλία κ.ά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης