Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Brexit:Σκληρούς κανόνες πρόσβασης στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Αγγλία επιβάλλει η γαλλική ΡΑΕ

tags :
Brexit:Σκληρούς κανόνες πρόσβασης στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Αγγλία επιβάλλει η γαλλική ΡΑΕ

Οι κανόνες θα  τεθούν σε ισχύ σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία

Ο γαλλικός ρυθμιστικός φορέας για την ενεργειακή αγορά CRE ανακοίνωσε την Παρασκευή  15/3/2019 ότι έχει εγκρίνει ημερήσιους κανόνες για την πρόσβαση στη διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης Γαλλίας-Αγγλίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Η ρυθμιστική αρχή CRE ανακοίνωσε  ότι θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες καθημερινές δημοπρασίες από την παράδοση της 31ης Μαρτίου 2019, για την κατανομή της δυναμικότητας στην υποθαλάσσια γραμμή διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας των 2.000 μεγαβάτ.
Η CRE σημείωσε ότι προετοίμαζε ένα μηχανισμό που θα επέτρεπε τη συνέχιση των δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος την επόμενη μέρα μεταξύ της Βρετανίας και της Γαλλίας σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία για τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.
Η CRE δήλωσε ότι, λόγω αναβολής της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας ή της υπογραφής συμφωνίας μέχρι την ημερομηνία αυτή, η ευρωπαϊκή νομοθεσία, και ιδίως η ρύθμιση που διέπει την κατανομή της ισχύος, δεν θα εφαρμοζόταν πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 30 Μαρτίου.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να προσπαθήσει να πείσει τους νομοθέτες να στηρίξουν τη συμφωνία της Brexit, αφού το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη να υπάρξει καθυστέρηση στην ημερομηνία εξόδου 29 Μαρτίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης