Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στο ζενίθ οι εξαγωγές LNG από Ρωσία και ΗΠΑ στην Ευρώπη

Στο ζενίθ οι εξαγωγές LNG από Ρωσία και ΗΠΑ στην Ευρώπη
Η ανάπτυξη από τις αρχές του 2019 ήταν ακόμη μεγαλύτερη
Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εξαγωγών LNG στην Ευρώπη σημείωσαν τον Φεβρουάριο, ΗΠΑ και Ρωσία, σύμφωνα με ανάλυση της S & P Global Platts.
Οι αμερικανικές εξαγωγές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αυξήθηκαν κατά 75% ετησίως σε 411,5 εκατ. κυβικά μέτρα, ενώ οι ρωσικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 67% στα 1,4 δισ. εκατοστά.
Η ανάπτυξη από τις αρχές του 2019 ήταν ακόμη μεγαλύτερη, σε 86% στα 2 Bcm για τις ΗΠΑ και σε 70% στα 3,1 Bcm για τη Ρωσία.
Συγκριτικά, οι εξαγωγές από τη Νορβηγία το Φεβρουάριο αυξήθηκαν μόνο κατά 20%, ενώ ο αριθμός των φορτίων που αποστέλλονται από το Κατάρ, την Αλγερία και τη Νιγηρία μειώθηκε σημαντικά.
Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο λόγοι για τους οποίους η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει μαζικά τις εξαγωγές τους στην Ευρώπη, ενώ οι άλλοι επτά κύριοι εξαγωγείς δεν έχουν.
Πρώτον, και οι δύο χώρες αύξησαν σημαντικά την ικανότητά τους το 2018.
Η Ρωσία προσέφερε 11 εκατομμύρια τόνους ανά έτος δυναμικότητας το 2018 στη μονάδα Yamal LNG, ενώ οι ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγική τους ικανότητα κατά 5.25 εκατομμύρια τόνους ανά έτος στο Cove Point.
δεύτερος παράγοντας είναι ότι δεν υπάρχουν ρήτρες προορισμού στις συμβάσεις πώλησης από τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους εξαγωγείς LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης