Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: Θα επιταχύνουμε τη μείωση παραγωγής πετρελαίου - Αναταραχές στην αγορά λόγω της Βενεζουέλας

Novak: Θα επιταχύνουμε τη μείωση παραγωγής πετρελαίου - Αναταραχές στην αγορά λόγω της Βενεζουέλας
Η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα
Λόγο για προσπάθεια να μειώσουν την παραγωγή αργού οι ρωσικές εταιρείες ενέργειας, έκανε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak, στο περιώριο του ρωσικού επενδυτικού φόρουμ.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης για περικοπή της παραγωγής του πετρελαίου που συμφωνήθηκε το Δεκέμβριο του 2018 από τον ΟΠΕΚ, η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και δια μέσου των εταιρειών θα επιταχύνει τη διαδικασία της μείωσης.
Παράλληλα, «βλέπει» κινδύνους στην αγορά πετρελαίου λόγω της αβεβαιότητας και των αναταράξεων στη Βενεζουέλα.
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις για την τροποποίηση των όρων στη συμφωνία των ΟΠΕΚ+, προσθέτοντας ότι κατά την επόμενη συνάντηση των χωρών στο Μπακού τον Απρίλιο του 2019 θα υπογραφεί νέο μνημόνιο συνεργασίας.
Όσον αφορά την τρέχουσα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ, ο κ. Novak δήλωσε ότι είναι θετική για τις πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια, καθώς και να τριπλασιάσει την παραγωγή χρυσού.
«Έχουμε μία πρόκληση, η οποία είναι μία πρόσθετη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι το Καράκας έχει επίσης σχέδια να «αυξήσει την εξόρυξη χρυσού κατά τρεις φορές, καθώς και αυτή του αερίου, του χάλυβα, του σιδήρου και του αλουμινίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης