Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Ενίσχυση των πωλήσεων υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Ενίσχυση των πωλήσεων υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Πάνω από 486.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Τουρκία το 2018, μειωμένα κατά 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Αποφασισμένη να ενισχύσει την πώληση των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα εμφανίζεται η Τουρκία, διαμέσου του Τούρκου Αντιπροέδρου, Fuat Oktay.
Ειδικότερα, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την τελετή έναρξης ενός νέου υβριδικού αυτοκινήτου από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota στο εργοστάσιό της στην επαρχία Sakarya της Τουρκίας ότι: «Η ανάπτυξη και χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Πέρυσι πουλήθηκαν 4.000 υβριδικά αυτοκίνητα και 155 ηλεκτρικά. Ωστόσο, οι ι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο».
Πάνω από 486.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Τουρκία το 2018, μειωμένα κατά 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ένωση Διανομέων Αυτοκινήτων (ODD).
Ο Oktay δήλωσε ότι η παραγωγή του νέου υβριδικού αυτοκινήτου στην Τουρκία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον τομέα αυτό.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσφέρει σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως η μείωση του φόρου κατά 50% για την ενθάρρυνση της παραγωγής υβριδικών αυτοκινήτων.
Ο Johan van Zyl, διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor Europe, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει παραγάγει περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή της στην Τουρκία.
Ο Zyl δήλωσε επίσης ότι η Toyota έχει επενδύσει πάνω από 1,8 δισ. ευρώ στις παραγωγικές της δραστηριότητες στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης