Ενέργεια

Βρετανία: Η EDF Energy παρατείνει τις διακοπές λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων Dungeness

tags :
Βρετανία: Η EDF Energy παρατείνει τις διακοπές λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων Dungeness
Η EDF Energy, της γαλλικής εταιρεία κοινής ωφέλειας της EDF, διαθέτει 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βρετανία, οι οποίοι παρέχουν περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας
Η EDF Energy επέκτεινε τις διακοπές της στους πυρηνικούς αντιδραστήρες Dungeness B-21 και B-22 στη Βρετανία μέχρι τον Απρίλιο, λόγω των συνεχών επιθεωρήσεων και εργασιών επισκευής των σωλήνων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/1/2019.
Οι δύο αντιδραστήρες ήταν εκτός σύνδεσης για προγραμματισμένες διακοπές από το τέλος του καλοκαιριού του περασμένου έτους.
Το Dungeness B-21 προγραμματίστηκε να επιστρέψει στο δίκτυο στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά παρατάθηκε για τις 14 Απριλίου. Το Dungeness B-22 επρόκειτο να επιστρέψει στο  δίκτυο στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό μετατέθηκε για τις 6 Απριλίου.
"Οι μηχανικοί της μονάδας σημειώνουν πρόοδο στην επιθεώρηση και τη συντήρηση συμβατικών σωλήνων που μεταφέρουν ατμό από τους λέβητες στον στρόβιλο", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της EDF Energy.
Οι σωλήνεςπου μεταφέρουν ατμό από τον λέβητα στον στρόβιλο και δεν βρίσκονται μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα.
"Οι εργασίες συνεχίζονται επίσης για την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής στη διάβρωση που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων σε συστήματα ασφαλείας ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η EDF Energy πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει τη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για τις επεκτάσεις των διακοπών.
Η EDF Energy, της γαλλικής εταιρεία κοινής ωφέλειας της EDF, διαθέτει 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βρετανία, οι οποίοι παρέχουν περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Συνολικά, τέσσερις από τους αντιδραστήρες της στη Βρετανία είναι σήμερα εκτός σύνδεσης, με συνδυασμένη χωρητικότητα άνω των 2 gigawatts.
Οι άλλοι δύο, Hunterston B-7 και B-8, ήταν εκτός σύνδεσης λόγω διακοπών για επιθεωρήσεις σε ρωγμές σε μερικά από τα τμήματα γραφίτη που αποτελούν τον πυρήνα του αντιδραστήρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης