Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση της Air Liquide στην παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης χωρίς εκπομπές διοξειδίου

Επένδυση της Air Liquide στην παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης χωρίς εκπομπές διοξειδίου
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση ύψους 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατομμυρίων ευρώ)
Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι απέκτησε ποσοστό 18,6% στην καναδική Hydrogenics Corporation, μία εταιρία με ηγετική παρουσία στους εξοπλισμούς για την παραγωγή υδρογόνου από ηλεκτρόλυση και στις κυψέλες καυσίμου.
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση ύψους 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατομμυρίων ευρώ), που επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του Ομίλου στις αγορές ενεργειακών τεχνολογιών υδρογόνου, καθώς και τη φιλοδοξία του να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην προμήθεια υδρογόνου, το οποίο προέρχεται μέσα από διαδικασίες χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ιδίως για τους τομείς της βιομηχανίας και της βιώσιμης κινητικότητας.

Πιστεύοντας ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, η Air Liquide αποτελεί πρωτοπόρο στην ανάπτυξη του τομέα του υδρογόνου εδώ και αρκετά χρόνια. Η Air Liquide και η Hydrogenics έχουν επίσης συνάψει μια συμφωνία, σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο, με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών κυψέλης με ηλεκτρολύτες πολυμερικής μεμβράνης (PEM - Proton Exchange Membrane) για τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές υδρογόνου σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντας την επένδυση αυτή, ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, δήλωσε: «Η ηλεκτρόλυση του νερού είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες για την επιτάχυνση της χρήσης του υδρογόνου ως ενός φορέα βιώσιμης ενέργειας. Πράγματι, επιτρέπει την παραγωγή υδρογόνου εντελώς απαλλαγμένου από άνθρακα, μέσα από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η συνεργασία με την Hydrogenics, πρωτοπόρο στις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης και κυψελών καυσίμου, επιτρέπει στην Air Liquide να εμπλουτίσει τις λύσεις της για παραγωγή υδρογόνου και να ενισχύσει την προσφορά ανταγωνιστικού υδρογόνου χωρίς ανθρακούχες εκπομπές σε μεγάλη κλίμακα. Είμαστε περισσότερο από ποτέ πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η δραστική μείωση των εκπομπών CO2 είναι ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη. Στον τομέα αυτό, η Air Liquide έχει τους πιο φιλόδοξους στόχους στον κλάδο της».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης