Ηλεκτρισμός

Γερμανία: H ρυθμιστική αρχή ενέργειας ενέκρινε την πρώτη γραμμή ρεύματος Ultranet

Γερμανία: H ρυθμιστική αρχή ενέργειας ενέκρινε την πρώτη γραμμή ρεύματος Ultranet
Για την μεταφορά αιολικής ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα στα νοτιοδυτικά τηα χώρας
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας αποφάσισε τη διαδρομή για το πρώτο τμήμα γραμμής υψηλής τάσης που θα αποστέλλει τελικά αιολική ενέργεια από τη Βόρεια Θάλασσα στους καταναλωτές στα νοτιοδυτικά, ανακοίνωσε το Bundesnetzagentur (BnetzA) τη Δευτέρα 21/1/2019 .
Η γραμμή ηλεκτροπαραγωγής Ultranet θα διέρχεται από το Ντίσελντορφ στην περιφερειακή πολιτεία της Βόρειας Βεστφαλίας έως το Philippsburg στο Baden Wuerttemberg και ο 60 χλμ. διάδρομος που εγκρίθηκε τη Δευτέρα είναι ένας από τους τέσσερις που απαιτούνται για να φέρει το έργο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του το 2023.
"Έχουμε σημειώσει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση αυτής της σύνδεσης βορρά-νότου που θα είναι απαραίτητη για την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης (σε ανανεώσιμες πηγές)", δήλωσε ο Πρόεδρος της BnetzA, Jochen Homann.
Η γερμανική εταιρία δικτύου Amprion, η οποία αποτελεί τμήμα της RWE, σχεδιάζει καλώδια για την ηλεκτρική μετάδοση συνεχούς ρεύματος (DC) σε υφιστάμενες γραμμές, προκειμένου να επιταχύνει την παράδοση και να αποφύγει τις απώλειες μετάδοσης σε μεγάλες αποστάσεις.
Ο προγραμματισμός για μια πρόσθετη γραμμή, που ονομάζεται A-Nord, εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό την μεταφορά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από το Emden  λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας στο Ultranet.
Η Ultranet θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών παροχής ενέργειας που δημιουργούνται από τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γερμανία μέχρι το 2022, συμπεριλαμβανομένου της μονάδας  Philippsburg που λειτουργεί από την EnBW.
Η νέα γραμμή υψηλής τάσης θα συμβάλει στον εφοδιασμό των μεγάλων βιομηχανιών του  Baden-Wuerttemberg, όπως η Daimler και η Bosch, με ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης