Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Επένδυση ύψους 10 δισ. δολ. από την SK Innovation στην τεχνολογία κυψελών μπαταριών

Επένδυση ύψους 10 δισ. δολ. από την SK Innovation στην τεχνολογία κυψελών μπαταριών

Η SK Innovation έχει την τεχνική και χημική τεχνογνωσία για να προωθήσει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου

Σχέδιο για επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολ. σε κυψέλες μπαταριών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η SK Innovation Co σύμφωνα με το Bloomberg.
Πρόκειται για μια κίνηση που θα μετατρέψει τον προμηθευτή των Volkswagen AG και Daimler AG σε παγκόσμιο ηγέτη, καθώς η βιομηχανία προωθεί να φέρει τα ηλεκτρικά οχήματα στη διάθεση των καταναλωτών.
Η δυνητική επέκταση θα προκαλούσε τις προσδοκίες της Contemporary Amperex Technology Co., της LG Chem Ltd. και της Samsung SDI Co., οι οποίες προσπαθούν να επωφεληθούν από τη μετάβαση σε αυτοκίνητα με μπαταρίες.
Οι δαπάνες της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα επεκταθούν μέχρι το 2025 και θα ενισχύσουν τη χωρητικότητα σε περίπου 100 GW ώρες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jun Kim σε συνέντευξή του στο CES στο Λας Βέγκας.
«Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης», δήλωσε ο Kim, του οποίου η εταιρεία κέρδισε πέρυσι εντολή για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Volkswagen στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη.
Η SK
Innovation έχει την τεχνική και χημική τεχνογνωσία για να προωθήσει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου και επίσης τα οικονομικά μέσα για να βγάλει το φιλόδοξο σχέδιο, είπε.
Παράλληλα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων άρχισαν να αναπτύσσουν ευρεία σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς πιέζονται από τους αυστηρούς κανόνες εκπομπών ρύπων. Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό στο σχέδιο δαπανών ύψους 35 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα για μια πιο επιθετική ώθηση μετά την αυστηρότερη ρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης