Σημαντική διάκριση για την Vestas - Η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε 100 GW αναμογεννητριών σε όλο τον κόσμο

Σημαντική διάκριση για την Vestas - Η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε 100 GW αναμογεννητριών σε όλο τον κόσμο
Η Vestas παραμένει ένας από τους βασικούς παράγοντες στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας
Η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε 100 GW αναμογεννητριών σε όλο τον κόσμο έγινε η Vestas, η οποία δραστηριοποιείται για τέσσερις δεκαετίες στην αγορά της αιολικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, από την εναρκτήρια εγκατάσταση ενός στροβίλου V10-30 κιλοβάτ στη Δανία το 1979, η Vestas εγκατέστησε πάνω από 66.000 στροβίλους σε περίπου 80 χώρες σε έξι ηπείρους.
"Σήμερα, η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια της Vestas είναι ο στρόβιλος V150-4.2 MW και το ορόσημο 100 GW κατέστη έτσι εφικτό από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας αιολικής ενέργειας.» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Η Vestas, η οποία παραμένει ένας από τους βασικούς παράγοντες στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας, έχει εγκαταστήσει περίπου το 10% της συνολικής χωρητικότητας 1 τετραβάτ.
Με βάση την παγκόσμια μέση ηλεκτρική ενέργεια, 100 GW αιολικής ενέργειας εξοικονομούν περίπου 129 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, 298 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, ετήσια κατανάλωση ηλεκτρισμού σε 22,54 εκατ. σπίτια και ποσότητα άνθρακα από 152 εκατομμύρια στρέμματα δασών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης