Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η ιστορική ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ - Τα νέα σχέδια του Ομίλου

Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η ιστορική ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ - Τα νέα σχέδια του Ομίλου

H δομή του Ομίλου που από το 1953 ταύτισε το ονομά του με το υγραέριο στην Ελλάδα

Τη χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία Πετρογκάζ ΑΕ αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η εταιρία που έχει παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 65 χρόνια δραστηριοποιούμενη στην αγορά του LPG είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση στη ΡΑΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2017, ενώ σχεδιάζει την επέκταση της στην ευρύτερη αγορά της ενέργειας.
Σημειώνεται ότι η Πετρογκάζ ανήκει κατά 88,01% στην εταιρία Veroniki Holding SpA και κατά 11,99% στην κα Daniela Veronica Gusa de Dragan. 
Ο  όμιλος Veroniki  Holding, του οποίου πρόεδρος είναι η κα Daniela Veronica Gusa de Dragan, γιόρτασε το 2018 τα 70 χρόνια της μητρικής εταιρείας ButanGas SpA, που ιδρύθηκε στη Ρώμη στις 13η Δεκεμβρίου 1948, από τον καθηγητή Ιωσήφ Κωνσταντίνο Δραγάν.

Η ButanGas σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην ιταλική αγορά υγραερίου (LPG).

Τα νέα πλάνα σε δίκτυα και ΑΠΕ

Στην Ελλάδα, στον τομέα του υγραερίου, ο όμιλος Veroniki Holding έχει σημαντική παρουσία για περισσότερα από 65 χρόνια, μέσω της θυγατρικής του Πετρογκάζ.

Διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε όλη τη χώρα που εφοδιάζεται από 12 εγκαταστάσεις αποθήκευσης, διακίνησης και εμφιάλωσης υγραερίου.
Ο κύκλος εργασιών της Πετρογκάζ το 2017 ανήλθε σε 110 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Διαχρονικά από το 1953 μέχρι σήμερα η Πετρογκάζ κατάφερε να ταυτίσει το όνομά της με το υγραέριο στην Ελλάδα.

Η εταιρία απασχολεί 200 εργαζομένους και γενικός διευθυντής της είναι ο κ. Στέφανος Μεντζέλος.
Σήμερα πλέον η Πετρογκάζ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη αγορά της ενέργειας προσφέροντας πακέτα προμήθειας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ανάπτυξη έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και δικτύου ιδιόκτητων πρατηρίων υγρών καυσίμων, υγραερίου κίνησης (Autogas) και φυσικού αερίου (CNG).
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Veroniki Holding έχει ενεργή παρουσία με δύο ναυτιλιακές εταιρείες την MARE VERA και την VERONAUS, οι οποίες δραστηριοποιούνται με ένα στόλο δεξαμενοπλοίων  στη μεταφορά υγραερίου (LPG) στην περιοχή της Μεσογείου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης