Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Οριακά στα 50 δολάρια, με απώλειες 2% κινείται το αργό

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Οριακά στα 50 δολάρια, με απώλειες 2% κινείται το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν την εβδομάδα αισθητά χαμηλότερα με ασταθής συναλλαγές

Οι τιμές του  αργού πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2%  τη Δευτέρα  17/12/2018 λόγω υπερπροσφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθώς το επενδυτικό κλίμα παρέμεινε υπό πίεση μετά τις ανησυχίες για τις προοπτικές παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ζήτησης καυσίμων.
Το Brent μειώθηκε κατά 53 σεντς, ή σχεδόν 1%, στα 59,75 δολάρια το βαρέλι γύρω στις 2 μ.μ. ET, αφού έφτασε νωρίτερα στα $ 61,21.
Το αργό των ΗΠΑ υποχώρησε 1,01 δολ.,ή 2%, στα $ 50,19, αφού πρώτα κινήθηκε  για λίγο  κάτω από τα $ 50 για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες. Το συμβόλαιο έκλεισε την συνεδρίαση στα 51,87 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μειώθηκαν καθώς τα αποθέματα στο   Cushing, στην  Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια μεταξύ 11 Δεκεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου, ανέφεραν οι trader, επικαλούμενοι στοιχεία της εταιρείας Genscape.
Οι trader και οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά τις προμήθειες στο κέντρο, διότι αποτελούν το σημείο παράδοσης για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης και στηρίζουν σχεδόν όλες τις άλλες περιφερειακές κατηγορίες αργού πετρελαίου.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα καθώς ο υπουργό πετρελαίου των ΗΑΕ εκτίμησε ότι η αγορά εξισορροπήθηκε.
Περί τις 21:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,05% στα 50,15 δολάρια το βαρέλι και το brent κατέγραφε απώλειες 0,8% στα 59,8 δολάρια το βαρέλι.

Νέα αύξηση στην παραγωγή των ΗΠΑ, αναμένει η ΕΙΑ
    
Κατά 134.000 βαρέλια ημερησίως θα αυξηθεί -κατά μέσο όρο- η παραγωγή πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΙΑ (Energy Information Administration).
Ως αποτέλεσμα, η ημερήσια παραγωγή για τον -πλέον- μεγαλύτερο παραγωγό «μαύρου χρυσού» θα ανέλθει σε 8,166 εκατομμύρια βαρέλια για τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους.
Τα παραπάνω θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την πίεση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, καθώς εγκυμονεί εκ νέου ο κίνδυνος υπερπροσφοράς.
Νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ -με εξαίρεση Ιράν, Βενεζουέλα και Λιβύη- αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά 800.000 βαρέλια, ενώ η Ρωσία κατά 400.000 βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης