Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με την πτήση της Merkel για τη Σύνοδο της G20 στην Αργεντινή -Έπεσε όλο το σύστημα επικοινωνίας

Θρίλερ με την πτήση της Merkel για τη Σύνοδο της G20 στην Αργεντινή -Έπεσε όλο το σύστημα επικοινωνίας
Κίνδυνος και κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κολωνία
Σε θρίλερ μετατράπηκε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Γερμανίας που μετέφερε την καγκελάριο Angela Merkel στη Σύνοδο της G 20 στην Αργεντινή καθώς περίπου μια ώρα από την απογείωση του  από το Βερολίνο έπεσε όλο το σύστημα επικοινωνίας με το έδαφος.
Αυτό σήμαινε πως το κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer» δεν είχε καμία επικοινωνία με το έδαφος, γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαίτερα επικίνδυνο ενώ δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία.
Λόγω του προβλήματος αυτού οι πιλότοι του κυβερνητικού αεροσκάφους αποφάσισαν να σταματήσουν την πτήση και να επιστρέψουν στη Γερμανία δεδομένου ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το κυβερνητικό αεροσκάφος κατάφερε να αποκαταστήσει την επαφή του με το έδαφος χάρη σε ένα δορυφορικό τηλέφωνο και να ζητήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολονίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται τα σοβαρά προβλήματα δεν είχαν εκλείψει.
Οι πιλότοι αντιλήφθηκαν ότι καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.
Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα.
Επειδή είχε καταναλώσει λίγα καύσιμα από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να τα ρίξει προσεγγίζοντας στην Κολωνία, η προσγείωση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με αποτέλεσμα το σύστημα πέδησης να υπερθερμανθεί και να υπάρξει παρέμβαση της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με το Spiegel,  η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος.
Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών, χωρίς αποτέλεσμα.
Για το περιστατικό η καγκελάριος υποστήριξε: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα ότι υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα.
Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης».
Λόγω του γεγονότος αυτού η Merkel θα χάσει την έναρξη της Συνόδου της G 20.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης