Εντολή για την κατασκευή αιολικού πάρκου 50 MW έλαβε η Vestas από την Ιορδανία

Εντολή για την κατασκευή αιολικού πάρκου 50 MW έλαβε η Vestas από την Ιορδανία
Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2020
Εντολή για την κατασκευή αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 52 MW έλαβε από την Ιορδανία η εταιρεία Vestas.
Ειδικότερα, η εντολή τέθηκε από τη Daehan Wind Power, μια εταιρεία ειδικού σκοπού που συγχρηματοδοτήθηκε από την κορεατική κορεατική κοινότητα South Korean Power (KOSPO) και την Daelim Energy, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στην αγορά της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ιορδανία.
Σύμφωνα με την Vestas, «η παραγγελία περιλαμβάνει 20ετή σύμβαση παροχής υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000) για τη λειτουργία και συντήρηση του αιολικού πάρκου. Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Vestas πρωτοστάτησε στην αιολική ενέργεια στην Ιορδανία το 1996 και παραμένει ο ηγέτης της αγοράς με περισσότερο από το 55% της συνολικής αιολικής χωρητικότητας της χώρας.
«Αυτή η εκτεταμένη σύμβαση EPC ενισχύει την ηγετική μας θέση στην αγορά της αιολικής ενέργειας στην Ιορδανία και αποδεικνύει την εμπειρία της διαχείρισης έργων και το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων δημοπράτησης. Είμαστε ευγνώμονες να συνεργαστούμε με την Daehan και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε τη συμβολή μας στη μετάβαση της Ιορδανίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Rainer Karan, γενικός διευθυντής της Ανατολικής Συμμαχίας της Vestas στη Μεσόγειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης