Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το InSight άνοιξε τα ηλιακά πάνελ και πέρασε τον πρώτο «κάβο» στον Άρη - Οι στόχοι της αποστολής

tags :
Το InSight άνοιξε τα ηλιακά πάνελ και πέρασε τον πρώτο «κάβο» στον Άρη - Οι στόχοι της αποστολής
Η χρήση των πάνελ ήταν ένα από μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες για το InSight, το οποίο βασίζεται στις ακτίνες του Ήλιου για την καθημερινή φόρτιση των μπαταριών του και για την θέρμανση των εργαλείων του στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη
Το σκάφος InSight της NASA που προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη το βράδυ της Παρασκευής κατόρθωσε να αναπτύξει τα δύο ηλιακά πάνελ του και έχει αρχίσει να συλλέγει ηλιακή ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Η χρήση των πάνελ ήταν ένα από μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες για το InSight, το οποίο βασίζεται στις ακτίνες του Ήλιου για την καθημερινή φόρτιση των μπαταριών του και για την θέρμανση των εργαλείων του στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη.
Τα πάνελ παρέχουν 600 έως 700 ανά ημέρα σε περίπτωση καλοκαιρίας, που αντιστοιχεί στην ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία ενός οικιακού μπλέντερ. Σε περίπτωση που τα κάτοπτρα καλυφθούν από σκόνη θα μπορούν να συγκεντρώσουν 200 έως 300 βατ.
Το όχημα έχει ήδη στείλει δύο φωτογραφίες από το πεδίο στο οποίο προσεδαφίστηκε, γνωστό ως Elysium Planitia. Τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν τα επιστημονικά όργανα, αν και θα μεσολαβήσουν δύο έως τρεις μήνες έως ότου τα εργαλεία του InSight τεθούν σε πλήρη λειτουργία κι αρχίσουν να στέλνουν στοιχεία στην Γη.

Οι στόχοι
Αποστολή του InSight είναι να συγκεντρώσει λεπτομερή δεδομένα για το εσωτερικό του Άρη, κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά.
Τα τρία κύρια εργαλεία που διαθέτει το σκάφος θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε καλύτερα τον σχηματισμό και την εξέλιξη του πλανήτη σε βάθος χρόνου. Παράλληλα θα μελετήσουμε την τεκτονική δραστηριότητα και κατά πόσον η όποια σεισμική δραστηριότητα είναι ενδογενής ή συνέπεια πρόσκρουσης μετεωριτών.
Για να πετύχει αυτούς τους στόχους το InSight θα μελετήσει «ζωτικά στοιχεία» του Άρη, όπως την θερμότητα που «χάνει» ο πλανήτης και τον άξονά του.
Αυτά τα δεδομένα θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε εάν ο Άρης έχει παραπλήσια σύσταση με την Γη και την «ταυτότητα» του πυρήνα του

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης