Τελευταία Νέα

IEA: Στα 770 δισ. δολ. οι ενεργειακές επενδύσεις μέχρι το 2040

IEA: Στα 770 δισ. δολ. οι ενεργειακές επενδύσεις μέχρι το 2040
Η συμβολή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξηθεί με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων (EV)
Οι επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους κλάδους των κτιρίων, των μεταφορών και της βιομηχανίας μέχρι το 2040 αναμένεται να φθάσουν τα 770 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 236 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν το 2017, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ενέργειας 2018, ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ αυτής της επένδυσης στο 54%. Ακολουθούν τα κτίρια στο 39% και η βιομηχανία με 7%.
Παράλληλα, το Σενάριο Νέων Πολιτικών (NPS) προβλέπει ότι οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είναι ήδη μια σημαντική παγκόσμια βιομηχανία, θα παρέχουν το 45% της αυξημένης ζήτησης πρωτογενούς ενέργειας μέχρι το 2040.
Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές θα αυξηθεί σταθερά, φθάνοντας το 8% το 2040, έναντι 3,5% σήμερα, πρόσθεσε.
Η έκθεση δείχνει ότι, λόγω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κινητήρων καύσης, τα βιοκαύσιμα θα παράγουν περισσότερο χρήσιμη ενέργεια με την πάροδο του χρόνου. Η συμβολή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξηθεί με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και το αυξανόμενο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, η παγκόσμια συνολική τελική κατανάλωση οφείλει να αυξηθεί κατά 12.600 Mtoe έως το 2040, αύξηση κατά μέσο όρο 1,1% ετησίως κατά μέσο όρο, ενώ η παγκόσμια ενεργειακή ένταση θα βελτιωθεί κατά 2,3% ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης