Απόψεις

Π.Μπουσμπουρέλης: O πραγματικός νικητής

Π.Μπουσμπουρέλης: O πραγματικός νικητής
Μιλάμε για τις αξίες που ανδρώθηκαν και επένδυσαν μέσα στην κρίση
Μέσα σε ένα θολό τοπίο όπου η ελληνική βιομηχανία αναζητά την εδραίωσή της μετά από δέκα χρόνια δοκιμασιών και αντιξοοτήτων μια σπέκουλα χαμηλής υποστάθμης αναπτύσσεται με δέκτη μετοχικές αξίες.
Η φόρτιση του επενδυτικού κλίματος με φουσκωμένες πληροφορίες και ανυπόστατες φημολογίες επηρεάζουν κεφαλαιοποιήσεις - πυλώνες σε μια αγορά που δείχνει κάθε άλλο παρά να στέκει καλά και να διατηρεί αυτοπεποίθηση.
Και δεν μιλάμε φυσικά για τις τράπεζες που έτσι κι αλλιώς επενδυτικά δεν μπορούν και δεν έχουν καμία τύχη.
Μιλάμε για τις αξίες που ανδρώθηκαν και επένδυσαν μέσα στην κρίση και κατόρθωσαν να κυριαρχούν διεθνώς.
Ενδεχομένως να παρασύρονται και μεγάλα funds σε μια συγκυρία που όταν ξεκαθαρίσει θα αλλάξει η εικόνα του ομιχλώδους σκηνικού που ευνοεί  όσους κερδίζουν από την υποτιμητική τάση.
Το morality του business είναι μια σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να είναι για την ισόρροπη ανάπτυξη μιας χώρας και μιας κεφαλαιαγοράς.
Εδώ όμως πρέπει να ξεκαθαριστούν και οι όροι για τις επενδύσεις που επιτρέπουν σε αυτούς που παίρνουν τα ρίσκα και έχουν τα οράματα να παίζουν επί ίσοις όροις.
Ο πραγματικός νικητής θα νικήσει ξανά και θα είναι αυτός που με αποφασιστικότητα και σύνεση θα αναγνωριστεί και στον επενδυτικό στίβο.
Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια .. αλλοίμονο σε όσους κάνουν σήμερα πάρτυ στο short.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης