Φυσικό Αέριο

Παπαλεξανδρή: Έργο μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας, αλλά και για την ΕΕ ο αγωγός ΤΑΡ

Παπαλεξανδρή: Έργο μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας, αλλά και για την ΕΕ ο αγωγός ΤΑΡ

Συνεχίζεται η τοποθέτηση σωλήνων σε μήκος 525 χλμ, ενώ σε 475 χλμ έχει γίνει η πλήρης αποκατάσταση της γης, σύμφωνα με την κα Παπαλεξανδρή

«Έργο μεγάλης σημασίας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την ΕΕ», χαρακτήρισε τον TAP η κα Κατερίνα Παπαλεξανδρή, Country Manager, Trans Adriatic Pipeline A.G.
Έχει διανοιχθεί η ζώνη εργασίας στο σύνολο της διαδρομής του TAP στην Ελλάδα μήκους 550χλμ.
Συνεχίζεται η τοποθέτηση σωλήνων σε μήκος 525 χλμ, ενώ σε 475 χλμ έχει γίνει η πλήρης αποκατάσταση της γης. Προχωράει με εντατικούς ρυθμούς ο σταθμός συμπίεσης στους Κήπους του Έβρου.
Μάλιστα, όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί κανένα εργατικό ατύχημα. Πάνω από 3.500 εργαζόμενοι απασχολήθηκαν στο έργο, ενώ ο αγωγός αποτελεί ένα στρατηγικό έργο που αναβαθμίζει τις υπάρχουσες υποδομές όπως π.χ. τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.
Η κα Παπαλεξανδρή αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του TAP στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 400 αρχαιολογικές ανασκαφές. Περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, με περισσότερες από 80 δράσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης